Αυτες ειναι οι απαιτησεις των δανειστων για τα εργασιακα που θα κληθει να ψηφισει η κυβερνηση το φθινοπωρο για να περασει τη νεα αξιολογηση

ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΚΑΤΩ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 3, ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ!!!

✓ Νέο «μαχαίρι» στον κατώτατο μισθό ✓ Καθιέρωση συμβολαίων «λίγων ωρών» χωρίs ασφαλιστική κάλυψη
✓ Κατάργηση στην πράξη των κλαδικών συμβάσεων ✓ Απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων
✓ Απολύσειs συνδικαλιστικών εκπροσώπων

- Προς καταργηση 13ος και 14ος μισθος στον ιδιωτικο τομεα, οι οποιοι συμφωνα με πηγες,
θα ενσωματωθουν στον μηνιαιο μισθο ωστε να φαινεται πλασματικα αυξηση του μισθου...ενω οπως εχει δειξει η ιστορια...με τις σταδιακες μειωσεις μισθων...στο τελος τα υπαρξει η ολοκληρωτικη καταργηση τους!!!

Οπως αποκαλυπτει η εφημεριδα Αγορα,εντεινονται οι πιέσεις των δανειστών για να ανατραπούν πλήρως τα εργασιακά δεδομένα στη χώρα. Στην «καταιγίδα» που θα φέρει το φθινόπωρο το πακέτο των μέτρων περιλαμβάνονται η νέα μείωση τον κατώτατού μισθού, η πλήρης ευελιξία στην αγορά εργασίας, οι ομαδικές απολύσεις και ο συνδικαλιστικός νόμος. Ως βάση των συζητήσεων οι δανειστές Θέτουν και τα «μοντέλα» που εφαρμόζονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως είναι η επίκληση από μια επιχείρηση «σημαντικής έλλειψης ρευστοτητας» ή «εταιρικής αναδιοργάνωσης» για να μπορεί να προχωρεί σε ομαδικές απολύσεις, καθώς και η εφαρμογή παντού των επixειρησιακών συμβάσεων, που στην πράξπ μειώνουν τον κατώτατο μισθό των 586,08 ευρώ ακόμη και στα 500 εύρώ. Επίσης, προτείνουν πλήρη ευελιξία στην αγορά και νέες μορφές εργασίας (όπως η «μικροεργασία» ή τα «συμβόλαια λίγων ωρών») χωρίς καθόλου ασφαλιστική κάλυψη, καθώς και αλλαγές στον νόμο για τις απεργίες και τα δικαιώματα των συνδικαλιστικών εκπροσώπων, οι οποίοι δεν Θα έχουν πλέον ασυλία. Ηδη τα κυβερνητικά στελέχη έχουν λάβει τα σχετικά μηνύματα τόσο από τους δανειστές όσο και από εγχώριους κύκλους, με τον υπουργό Οικονομικών να προαναγγέλλει ότι θα υπάρξουν ισχυρές πιέσεις για τον συνδικαλιστικό νόμο και τα εργασιακά μετά το καλοκαίρι και να ζητεί στήριξη από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ώστε αυτές να αποτραπούν.
Keywords
Τυχαία Θέματα