Paul mason: ναι, η γερμανια ηθελε το grexit

Πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, διαπραγματεύσεις, το δημοψήφισμα, οι 17 ώρες για τη συμφωνία, η δεύτερη κυβέρνηση Τσίπρα, το τρίτο μνημόνιο και στο βάθος, η ρύθμιση του χρέους που δεν έρχεται ποτέ.
Η χώρα μας βρίσκεται ακόμα "κλειδωμένη" στα capital controls,
ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά τον νέο μνημονιακό αλλά και κοινωνικό του δρόμο, οι μεταρρυθμίσεις περνούν από τη Βουλή "πακέτο" με μέτρα λιτότητας, η ανάπτυξη φαίνεται στο βάθος μόνο με τα κιάλια και η απογοήτευση έχει αντικαταστήσει την ελπίδα του Ιανουαρίου του 2015. Το ίδιο μούδιασμα που υπήρχε τα προηγούμενα πέντε χρόνια έχει επανέλθει στην κοινή γνώμη, την ώρα που ο πολιτικός και επενδυτικός κόσμος ψάχνει για σταθερότητα και το ΔΝΤ αξιώνει αναδιάρθρωση του χρέους για να γίνει βιώσιμο.
Πίσω από όλα αυτά βρίσκεται το Βερολίνο, ο Σόιμπλε και ο Ντάισελμπλουμ. Στα απόνερα της συμφωνίας πολλοί έμειναν και πολλοί έφυγαν. Ανάμεσα τους ο Γιάνης Βαρουφάκης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Όλοι οι πρωταγωνιστές έδιναν συνεντεύξεις και έκαναν σύντομες δηλώσεις πριν περάσουν πίσω από τις κλειστές πόρτες που απομόνωναν τις αίθουσες μέσα στις οποίες λαμβάνονται ακόμα οι πραγματικές αποφάσεις, είτε μιλάμε για την οικονομική κρίση, είτε μιλάμε για τα προσφυγικά ζητήματα.
Keywords
Τυχαία Θέματα