Apple, samsung, sony και microsoft πλουτιζουν πανω στις πλατες παιδιων-εργατων

Οι κολοσσοί της τεχνολογίας Apple, Samsung, Sony και Microsoft κατηγορούνται για το ότι χρησιμοποιούν κοβάλτιο που εξορύσσεται από παιδιά στο Κονγκό. Η Διεθνής Αμνηστία προσθέτει ότι οι εταιρείες δεν έχουν πραγματοποιήσει καν
τους βασικούς ελέγχους που απαιτούνται για να ελέγξουν την πηγή των υλικών που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα τους.

Η έρευνα

Το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου κοβαλτίου πωλείται από την Κινεζική Huayou Cobalt και την θυγατρική της, Congo Dongfang Mining, σε κατασκευαστές εξαρτημάτων στην Κίνα και τη Βόρειο Κορέα. Οι κατασκευαστές εξαρτημάτων το πωλούν με τη σειρά τους στους κατασκευαστές μπαταριών οι οποίοι το προμηθεύουν σε εταιρείες όπως οι Apple, Microsoft, Samsung, Sony, Daimler και Volkswagen.

Η Διεθνής Αμνηστία ισχυρίζεται ότι επικοινώνησε με 16 πολυεθνικές εταιρείες που ήταν πελάτες των κατασκευαστών μπαταρίας με υλικά από την Huayou Cobalt. Ενώ μια εταιρεία παραδέχτηκε τη σύνδεση, τέσσερις δεν μπορούσαν να πουν αν αγοράζουν το κοβάλτιο από την Δημοκρατία του Κονγκό ή την Huayou Cobalt, όπως αναφέρει η Αμνηστία. Έξι εταιρείες είπαν ότι εξετάζουν τους ισχυρισμούς, ενώ επτά άλλες αρνήθηκαν τη χρήση κοβαλτίου από την Huayou Cobalt. Η Αμνηστία λέει ότι πέντε εταιρείες που αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς βρίσκονταν στο πελατολόγιο των κατασκευαστών μπαταρίας που αγόραζαν κοβάλτιο από την Huayou Cobalt.
Keywords
Τυχαία Θέματα