100.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΖΗΤΑ Η ΤΡΟΪΚΑ-ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ-ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΕΑΝ ΔΕΝ ΒΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ -ΤΩΡΑ- ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΜΑΣ ΓΑΜΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ.
ΣΤΙΣ 7ΜΜ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ-ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ-
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προκειμένου να συνεχιστούν οι συνομιλίες με την τρόικα και να καταβληθεί η δόση των 8 δισ. ευρώ, θα πρέπει να αποφασιστεί:
Η απόλυση 100.000 δημοσίων υπαλλήλων (μονίμων και συμβασιούχων) ως το 2015, αρχίζοντας τις απολύσεις από αύριο με λύση συμβάσεων, κατάργηση θέσεων.
Οι απολύσεις θα
γίνουν σε συνδυασμό με την εφαρμογή του μέτρου εργασιακής εφεδρείας, στο οποίο θα ενταχθούν 50.000 υπάλληλοι από τις 10 εταιρίες (ΚΕΔ, ΕΤΑ, ΟΔΔΥ, Οργανισμός Νεότητας, ΕΟΜΜΕΧ, ΙΓΜΕ, ΟΣΚ, ΔΕΠΑΝΟΜ, ΘΕΜΙΣ και ΕΡΤ), στους οποίους θα σταλούν εντός της εβδομάδος οι «επιστολές για την εφεδρεία» κι από 65 ακόμη οργανισμούς που θα πρέπει να κλείσουν ως το Δεκέμβριο.
Να μειωθούν οι συντάξεις του ΟΓΑ, του ΝΑΤ και του ΟΤΕ.
Να ψηφιστεί νέο μισθολόγιο λιτότητας στο δημόσιο, το οποίο θα ισχύσει από την 1η Οκτωβρίου για όλους.
Αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, με τη συμμετοχή των αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη και Παντελή Οικονόμου, του προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Γιώργου Ζανιά, και υπηρεσιακών παραγόντων.
Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα