Υποβρύχια, αεροπλάνα και …μετάλια ζητούσε ο Πάλης από το Πεντάγωνο

Εικόνα από το Μουσείο

Ο φυγόδικος επιχειρηματίας-εφοπλιστής Πάλλης Αναστάσιος που βρίσκεται στο προσκήνιο της επικαιρότητας με τις έρευνες για όπλα στο σπίτι του είναι απόστρατος (1998) με βαθμό Επισμηνία από την Πολεμική Αεροπορία. Δηλώνει επίσης ιδρυτής του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ – ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Π.Α.Λ.Ι.Σ (Πολιτιστικής Ανάδειξης Λαμπρών Ιστορικών Συλλογών).

Στο πρόσφατο παρελθόν ανεβοκατέβαινε τους διαδρόμους του Πενταγώνου όπου είχε αναπτύξει στενές σχέσεις με ανώτερους και ανώτατους αξιωμτικούς (ονόματα δεν λέμε γιατί θα κλαίνε πολλοί) και μεταξύ των άλλων υπέβαλε αιτήματα για απόκτηση

μεταλλίου (από το παρελθόν που δεν δικαιούται).Ασκούσε επίσης πίεση για την απόκτηση παλαιών πλοίων, υποβρυχίων, αεροσκαφών, αρμάτων κλπ. για το Μουσείο του.

Το αίτημα για υποβρύχιο και πυραυλάκατους

Ο Πάλλης ήταν εξάλλου από εκείνους που προσφέρθηκαν για δωρεάν μεταφορά των αρμάτων από Αμερική. Όπως πληροφορούμεθα μία ομάδα επιχειρηματιών έκαναν την ίδια προσφορά με αντάλλαγμα να εμπορεύονται αφορολόγητο καύσιμο για τρία χρόνια !!!

Να σημειωθεί ότι ο Πάλλης αφού έφυγε από την ΠΑ μετέβη στο Βατοπαίδι, όπου λόγω στενών σχέσεων με τον Εφραίμ έλαβε συστατική επιστολή (ως οικονομικός διαχειριστής της Μονής) που ήταν το πασπαρτού για τις μετέπειτα δραστηριότητες του. Επίσης ήταν σύμβουλος στο σκάνδαλο με τις εκτάσεις της Μονής Τοπλού.

Keywords
Τυχαία Θέματα