Υπό κράτηση πάλι ο Strauss-Kahn

Yπό κράτηση ετέθη ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν για την υπόθεση «Κάρλτον», με τις κατηγορίες της «συνέργειας σε μαστροπεία» και «κατάχρησης δημοσίων αγαθών».

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν έφθασε νωρίς το πρωί στο τμήμα της γαλλικής χωροφυλακής όπου είχε κληθεί και του ανακοινώθηκε από τους ανακριτές της δικαστικής αστυνομίας της Λιλ ότι τίθεται υπό κράτηση.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ

θα υποβληθεί σε ανάκριση για την υπόθεση κυκλώματος μαστροπείας που δρούσε στο ξενοδοχείο Κάρλτον της Λιλ.

Φέρεται να συμμετείχε σε ροζ βραδιές με εκδιδόμενες γυναίκες στο Παρίσι και στην Ουάσιγκτον και καλείται να απαντήσει για το εάν γνώριζε ότι ήταν ιερόδουλες.

Πολλές μετακινήσεις των γυναικών αυτών είχαν οργανωθεί και χρηματοδοτηθεί από δύο επιχειρηματίες της περιοχής της Λίλλ, τον Φαμπρίς Πασκοβσκί, υπεύθυνο μιας εταιρείας ιατρικού υλικού, και τον Νταβίντ Ροκέ, πρώην διευθυντή μιας θυγατρικής του ομίλου BTP Eiffage.

Το τελευταίο από τα ταξίδια αυτά πραγματοποιήθηκε από τις 11 ως τις 13 Μαΐου στην αμερικανική πρωτεύουσα, στις παραμονές της σύλληψής για την υπόθεση του Σοφιτέλ της Νέας Υόρκης.

Από πηγή που πρόσκειται στην υπόθεση έγινε γνωστό ότι η κράτηση του Στρος Καν μπορεί θεωρητικά να διαρκέσει 96 ώρες, όμως δεν αναμένεται να υπερβεί τις 48.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Keywords
Τυχαία Θέματα