Υπέκυψε στα εγκαύματά του ένας από τους τραυματίες της έκρηξης στα ΕΛΠΕ

Υπέκυψε τελικά στα εγκαύματά του ο τραυματίας Μπάμπης Δευτεραίος, που νοσηλευόταν σοβαρά στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο «Αττικό» ύστερα από την έκρηξη στα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο.

Τα συλλυπητήριά τους προς την οικογένεια του άτυχου εργαζόμενου στα Ελληνικά Πετρέλαια εκφράζουν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης

Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο γενικός γραμματέας Ορυκτών Πρώτων Υλών Απόστολος Αλεξόπουλος.

Σε δήλωσή τους αναφέρουν ότι αναμένεται ακόμη το πόρισμα της επιτροπής που διερευνά την υπόθεση ενώ υπογραμμίζουν την ανάγκη να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια της πρόσφατης τραγωδίας και να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των όποιων υπευθύνων. Ζητούν επίσης άμεση και ουσιαστική ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας και εάν κριθεί αναγκαίο τον επανασχεδιασμό τους, ώστε να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο παρόμοιου συμβάντος στο μέλλον.

Δηλώνουν τέλος ότι θα στηρίξουν με κάθε μέσο την οικογένεια του Μπάμπη Δευτεραίου, πράγμα που θα κάνει, κατά δήλωσή της, και η νέα διοίκηση των ΕΛΠΕ.

Μόνιμη παρουσία κλιμακίου επιθεωρητών στα ΕΛΠΕ

Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πάνος Σκουρλέτης εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εργαζόμενου των ΕΛΠΕ, Μπάμπη Δευτεραίου.

Οπως ανακοινώθηκε, ενόψει της ολοκλήρωσης των εργασιών συντήρησης, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) αποφάσισε την μόνιμη παρουσία στις εγκαταστάσεις, κλιμακίου Κοινωνικών και Τεχνικών Επιθεωρητών, για το επόμενο χρονικό διάστημα και για όσο χρειαστεί.

Επισημάνθηκε, επίσης, στους επικεφαλής των εργολαβικών και υπεργολαβικών συνεργείων, αλλά και σε κάθε άλλον εμπλεκόμενο στις εργασίες, ότι θα υπάρξει μηδενική ανοχή σε φαινόμενα παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα