Υπάρχει δίκτυο της Χρυσής Αυγής στην ΕΥΠ;

11:17 5/4/2014 - Πηγή: Antinews

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 πέφτει νεκρός στο Κερατσίνι ο Παύλος Φύσσας από τα χέρια του χρυσαυγίτη δολοφόνου Γιώργου Ρουπακιά ο οποίος είχε πάρει εντολή από υψηλόβαθμα στελέχη να «καθαρίσει». Η χώρα βράζει, ξεκινούν συλλήψεις ενώ εκείνες τις ημέρες βρίσκονται στην επικαιρότητα πληροφορίες ότι υπάρχουν φασιστικά σταγονίδια μέσα στην Ελληνική Αστυνομία, σε όλες τις υπηρεσίες της.

Μια εβδομάδα αργότερα σκάει σαν βόμβα η πληροφορία ότι απομακρύνεται από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ένας ανώτερο αξιωματικός,

όχι όποιος κι όποιος. Πρόκειται για τον προϊστάμενο της Γ ‘ Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας που είχε και την γενική ευθύνη των ερευνών για την δράση της Χρυσής Αυγής τους τελευταίους μήνες. Ο ίδιος είχε υπηρετήσει σε υπηρεσίες δίωξης ναρκωτικών και στα αρμόδια τμήματα για οικονομικά εγκλήματα και την αρχαιοκαπηλία. Το 2005 είχε υπηρετήσει από χαμηλότερη θέση στην Γ’ Διεύθυνση Αντικατασκοπίας της ΕΥΠ όταν προϊστάμενος εκεί ήταν ο κ. Ιωάννης Δικόπουλος που προσφάτως παραιτήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Ο άνθρωπος αυτός ονομάζεται Δημήτρης Κούζηλος και είναι συγγενής με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκο Κούζηλο του οποίου έχει αρθεί η ασυλία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Οι πληροφορίες τότε έλεγαν ότι υπάρχει ακροδεξιά ομάδα μέσα στην ΕΥΠ η οποία βοηθούσε τη Χρυσή Αυγή όλο το διάστημα που ενισχυόταν, έγινε κόμμα της ελληνικής βουλής αλλά και αργότερα, όταν άρχισε να ξηλώνεται το πουλόβερ. Αν και στην ΕΥΠ ως γνωστό υπάρχουν στεγανά, κάποιοι έλεγαν ότι υπάρχουν κρυφοχρυσαυγίτες μέσα στην υπηρεσία ή τουλάχιστον χουντικά σταγονίδια που κινούνται ύποπτα σαν ένα παρακρατικό δίκτυο. Από τον Σεπτέμβριο και μετά και την απομάκρυνση του διευθυντή έγινε έρευνα χωρίς να γνωρίζουμε τα αποτελέσματά της. Βεβαίως, η απομάκρυνση του Κούζηλου έγινε σύμφωνα με τις επίσημες πηγές ώστε να μην υπάρχει συσχέτιση με τον ξάδερφό του και να μην επικαλείται κανείς αυτή τη συγγενική σχέση ενώ διεξάγονταν οι έρευνες για τη Χρυσή Αυγή. Ο ίδιος ο αξιωματικός διέρρεε ότι διαφώνησε με την έρευνα που έγινε για την οργάνωση και αν αυτή ήταν νόμιμη.

Μην ξεχνάμε επίσης τις εκτεταμένες έρευνες σε ολόκληρο το αστυνομικό σώμα για χρυσαυγίτικα σταγονίδια και τις απομακρύνσεις κορυφαίων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Έξι μήνες μετά σκάει το «Μπαλτάκος Gate» με τις υποκλοπές που έχει κάνει ο Κασιδιάρης, προφανώς εξοπλισμένος με κάποια κάμερα (αν τις έκανε ο ίδιος) ενώ απειλεί με τη δημοσιοποίηση κι άλλων πολλών βίντεο αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχει «γράψει» ακόμη και τον πρωθυπουργό. Μάλιστα, την Παρασκευή το πρωί σκάει σαν βόμβα η είδηση ότι ερευνάται η περίπτωση να γίνονται εκτεταμένες υποκλοπές πολιτικών, ακόμη και του Αντώνη Σαμαρά, από την ΕΥΠ. Φυσικά επισήμως οι πληροφορίες διαψεύδονται από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο διότι για φανταστείτε να αιωρείται ένα τέτοιο θέμα και μάλιστα αυτή την κρίσιμη στιγμή όπου όλοι συνομολογούν πως υπάρχει σε εξέλιξη σχέδιο αποσταθεροποίησης.

Αν λοιπόν κάποιος, ακόμη και αφελής συσχετίσει τις φήμες για δίκτυο «βοήθειας» και υποστήριξης της Χρυσής Αυγής μέσα στην ΕΥΠ, την απομάκρυνση ανώτατου αξιωματικού και τις πρόσφατες εξελίξεις, θα μπορούσε να αναρωτηθεί: Μήπως υπάρχει πράγματι μέσα στην ΕΥΠ μηχανισμός που ελέγχεται από ακροδεξιούς και βοήθησε στις υποκλοπές τον Κασιδιάρη και τους υπόλοιπους; Κι αν υπάρχει κάτι τέτοιο τι άλλο μπορούμε να περιμένουμε; Ποιους άλλους μπορούν να έχουν καταγράψει ή βιντεοσκοπήσει; Σε ποιους μπορεί να έχουν δώσει αυτό το υλικό; Υπάρχει εκβιασμός με απώτερους σκοπούς;

Και τέλος και το πιο σοβαρό. Αν ήρθαν στα χέρια των αρχών τέτοια «καυτά» βίντεο με καταγραφές του Μπαλτάκου ή άλλων πολιτικών, ενημερώθηκε ποτέ ο Αντώνης Σαμαράς;

Πιστεύουμε ότι υπάρχουν πολύ σοβαρές πτυχές στην υπόθεση, μέσα κι έξω από την ΕΥΠ και πρέπει να απαντηθούν άμεσα. Διότι αν η πολιτική ζωή του τόπου συνεχίσει να είναι όμηρος των ακροδεξιών και των πρακτόρων τότε έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα δημοκρατίας.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα