Ξυπνάτε γίδια!

Όποιος διαβάσει τον τίτλο και νιώσει προσβεβλημένος ας πιει… ξίδι. Απευθύνεται σε όλα τα γίδια που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο γιατί δεν ήξεραν. Ξαναψήφισαν τον Σεπτέμβριο αν και γνώριζαν και συνεχίζουν να πιάνονται κορόιδα από τα επικοινωνιακά παιχνίδια που παίζουν στο Μαξίμου. Φαίνεται, πάντως, ότι είτε εκουσίως είτε ακουσίως κάνουν καλή δουλειά στα υπόγεια. Σίγουρα καλύτερη από αυτή που έκαναν οι διάφοροι επικοινωνιολόγοι που υπηρέτησαν τη Νέα Δημοκρατία.

Ό,τι βλέπετε εδώ και αρκετό καιρό από τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση είναι στημένο. Στην κυριολεξία, ό,τι λέγεται και ό,τι ακούγεται είναι σχεδιασμένο από πριν προκειμένου να καλυφθεί με τον καλύτερο τρόπο αφενός η κακή διαχείριση της χώρας και αφετέρου τα πολύ δύσκολα οικονομικά και εθνικά θέματα που έρχονται. Είναι μείζονος σημασίας για την αριστερά που κυβερνά αφενός να ξεπερνά κάθε κόκκινη γραμμή που έχει θέσει εδώ και χρόνια και αφετέρου να δείχνει πόσο… αριστερή είναι.

Δύο παραδείγματα θα σας δώσουμε: Τι πιστεύετε, ότι ο Τσίπρας εντελώς τυχαία «πιάστηκε» από τους φωτογράφους να κρατά στα χέρια του ένα βιβλίο για τον Άρη Βελουχιώτη και τα δύσκολα μονοπάτια του; Ένα βιβλίο γεμάτο με κίτρινα χαρτάκια σημειώσεων που δείχνει τι; Ότι ο Αλέξης είναι πολύ διαβασμένος άνθρωπος, ξεπερνά το άγχος του με την ανάγνωση και το κυριότερο: Διαβάζει… αριστερά βιβλία γιατί είναι κατά βάθος ένας αριστερός πρωθυπουργός που παίρνει δύσκολα μέτρα αλλά που στην καρδιά του υπάρχει πάντα το σύμβολο της αριστεράς, ο Άρης. Τα γίδια που τον ψήφισαν χαίρονται που ο πρωθυπουργός της επιλογής τους έχει πάντα στο μυαλό του την αντίσταση, το αντάρτικο, τα βουνά, τον μοναχικό δρόμο του Βελουχιώτη. Ελπίζουμε μόνο να ξέρει ότι ο Άρης λεγόταν Θανάσης Κλάρας, μην τα… μπερδέψει σε καμιά ομιλία του.

Σε κάθε περίπτωση κύριο μέλημα των επικοινωνιολόγων του ΣΥΡΙΖΑ είναι η με κάθε τρόπο διατήρηση της εικόνας του αριστερού, ευαίσθητου, σκεπτόμενου, και βαθιά προβληματισμένου πρωθυπουργού που πιέζεται αλλά αντέχει και που δεν το έχει σε τίποτε να… ανέβει στο βουνό. Το ξανάκανε παρέα με τον Βαρουφάκη και διέλυσε τη χώρα.

Όμως, τώρα που έρχονται τα πολύ δύσκολα, πρέπει να πέσουν όλα τα όπλα στο τραπέζι. Για παράδειγμα όταν όλη η Ελλάδα συζητά για τις ανοησίες του Φίλη περί της Γενοκτονίας, στη Βουλή ψηφίζονται μέτρα και περνάνε νόμοι που κάποτε η αριστερά είχε ανοίξει πόλεμο. Αντιλήφθηκε κανένα γίδι ότι πέρασε η πώληση των 14 αεροδρομίων στη γερμανική εταιρεία; Για ανατρέξτε να δείτε τι έλεγαν οι Συριζαίοι όταν ο… κακός Σαμαράς ήθελε να πουλήσει τα αεροδρόμια.

Όσο εμείς ασχολούμαστε με τον Φίλη, τον Κουμουτσάκο ή ακόμη και τον Πανούση θα περάσει και η πώληση του λιμανιού. Ο Δρίτσας τι λέει γι’ αυτό; Όσο θα μιλάμε για άλλα θέματα η κυβέρνηση θα προχωρά και την πώληση του Ελληνικού. Θυμάστε τι έλεγαν οι Συριζαίοι για τον διαγωνισμό και για την προηγούμενη κυβέρνηση;

Αλλά οι κινήσεις αντιπερισπασμού θα συνεχιστούν. Ο κόσμος πρέπει να βρει κάτι άλλο να ασχοληθεί, ο αποπροσανατολισμός πρέπει να είναι πλήρης. Έρχονται άλλωστε τα καυτά ζητήματα του Ασφαλιστικού, οι περικοπές στις συντάξεις, το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, τα φάρμακα και οι τιμές τους, ο νέος ΕΝΦΙΑ και πολλά άλλα θέματα. Πώς νομίζετε ότι θα περάσει το Ασφαλιστικό από τη βουλή και από την κοινωνία; Τα γίδια πρέπει να τραφούν με θέαμα, με κάτι άλλο να ασχολούνται. Θα είναι άραγε συλλήψεις εκδοτών; Θα είναι ενεργοποίηση του Παπαγγελόπουλου για υποθέσεις διαφθοράς;

Θα είναι μήπως μια… τρομοκρατική ενέργεια; Μια δολοφονία ή ακόμη και επεισόδια σε διαδήλωση; Θα είναι συλλήψεις Χρυσαυγιτών ή κάτι άλλο βαρύ που θα παίζει για καμιά δεκαριά ημέρες στα δελτία των 8; Ότι κι αν είναι πρέπει να κάνει τα γίδια να ξεχάσουν ότι αποφασίζεται το μέλλον τους από την αριστερά που κάποτε άλλα έλεγε κι άλλα έκανε.

Η αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα πρέπει να παραμείνει πάντα αμόλυντη αριστερά που πάντα την πολεμούν εξωγενείς παράγοντες και συμφέροντα, αυτή διαπραγματεύεται, δίνει μάχες και κερδίζει μερικές. Να μας το θυμηθείτε: Τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ θα ανακοινωθούν με τον εξής τίτλο: «Εξαιρούνται τα σχολεία από τον ΦΠΑ, η κυβέρνηση στηρίζει τις λαϊκές οικογένειες».

Και κάπως έτσι θα περνούν οι εβδομάδες. Η κυβέρνηση θα έχει το… ηθικό πλεονέκτημα, το αριστερό… προτσές θα είναι εδώ, όλες οι κόκκινες γραμμές θα έχουν πέσει χωρίς αντίσταση και τα γίδια θα συνεχίσουν να πανηγυρίζουν για την έντιμη κυβέρνηση που έχει η Ελλάδα. Το κουτόχορτο είναι πολύ. Φτάνει για όλους…

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα