Ξεπούλημα «ασημικών»: Το σχέδιο της κυβέρνησης για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

22:27 4/3/2022 - Πηγή: Antinews

Η αντίστροφη μέτρηση για το ξεπούλημα ενός ακόμη σημαντικού τμήματος των ελάχιστων «ασημικών» που απομένουν ακόμη στη δημόσια περιουσία, και συγκεκριμένα της ΛΑΡΚΟ, ξεκίνησε.

Μετά την άκαρπη συνάντηση ανάμεσα στους εκπροσώπους της ειδικής διαχείρισης, που έχει τοποθετήσει η κυβέρνηση, και των επικεφαλής των σωματείων, κατέστη σαφές ότι το σύνολο του προσωπικού της εταιρείας θα απολυθεί στις 30 του μήνα και ένα μέρος του θα επαναπροσληφθεί με νέες συμβάσεις για να παραμείνει η επιχείρηση

σε μερική έστω λειτουργία, μέχρι να περάσει -μπιρ παρά κατά τα φαινόμενα-στα χέρια του αγοραστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της ειδικής διαχείρισης γνωστοποίησαν στα προεδρεία των σωματείων της επιχείρησης το πλάνο που θα ακολουθηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, στις 30 Μαρτίου, οι περίπου 1.080 εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ θα απολυθούν.

Στη συνέχεια, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία τους έχει εντάξει η ειδική διαχείριση, θα έχουν την εξής μεταχείριση:

1.Από το σύνολο τους, όσοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης, δηλαδή είναι 62 ετών και άνω ηλικιακά, θα οδηγηθούν στον ΕΦΚΑ για να ολοκληρώσουν τον επαγγελματικό τους κύκλο.

2.Όσοι είναι κοντά στη συνταξιοδότηση, δηλαδή είναι από 55 έως και 61 ετών, μέσω προγραμμάτων προσυνταξιοδοτικών του ΟΑΕΔ θα γίνει προσπάθεια να προσληφθούν από επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα ή να παράσχουν κοινωφελή απασχόληση μέσα από τις αντίστοιχες δράσεις του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (με μηνιαίες αμοιβές της τάξης των 600 – 650 ευρώ, όπως φαίνεται).

3.Οι υπόλοιποι, περίπου 700 εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ που είναι κάτω των 55 ετών, θα επαναπροσληφθούν από την επιχείρηση, ούτως ώστε να μείνει σε μερική λειτουργία μέχρι να περάσει στα χέρια του επενδυτή, αρχικά με τρίμηνες συμβάσεις και στη συνέχεια με μηνιαίες συμβάσεις και ενδεχομένως, χαμηλότερους μισθούς από αυτούς που λαμβάνουν σήμερα.

Ξεκαθάρισμα εν λειτουργία

Σημειωτέον, πριν από 2 χρόνια, με απόφαση της κυβέρνησης το ετήσιο ποσό που ελάμβαναν από μισθούς οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ μειώθηκε κατά 25%.

Στόχος της κυβέρνησης, φαίνεται καθαρά, είναι ο επενδυτής στον οποίο θα καταλήξει η ΛΑΡΚΟ, να βρει την επιχείρηση σε λειτουργία.

Όταν περάσει η εταιρία στα χέρια του, τότε με βάση τα δικά του κριτήρια, θα κρατήσει, με νέες συμβάσεις, ένα μέρος από το προσωπικό των περίπου 700 ατόμων που είναι κάτω των 55 ετών.

Ο «χρησμός» Κύρτσου

Όσον αφορά στον επενδυτή που θα πάρει τη ΛΑΡΚΟ, ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, που πρόσφατα διεγράφη από τη ΝΔ με απόφαση Μητσοτάκη, έχει εκτιμήσει με δημόσιες αναρτήσεις του ότι θα είναι συγγενικό πρόσωπο ατόμων του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.

Ο κ. Κύρτσος έχει «φωτογραφήσει» συγκεκριμένα ως πιο πιθανή αγοράστρια της ΛΑΡΚΟ, την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (της οποίας επικεφαλής είναι ο κ. Μιχ. Γουρζής, την κόρη του οποίου έχει παντρευτεί ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, Γιώρ. Γεραπετρίτης).

Θα επαληθευτούν οι εκτιμήσεις Κύρτσου επιβεβαιώνοντας, σε αυτό το ενδεχόμενο, ότι το «παιχνίδι είναι απόλυτα στημένο»; Κοντός ψαλμός αλληλούια!

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα