Ξανθός "αδειάζει" Κουρουμπλή: Κανείς δεν πρέπει να κολυμπά όπου υπάρχει μαζούτ

Κανείς δεν πρέπει να ψαρεύει ούτε να κολυμπά στις περιοχές που υπάρχει μαζούτ προειδοποίησε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός , "αδειάζοντας" τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος είχε δηλώσει το απίθανο... κολυμπάτε ελεύθερα στις πληγείσες περιοχές.

Ο κ. Ξανθός μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια

να συντονιστεί στον ανώτερο βαθμό ο κρατικός μηχανισμός είπε και πρόσθεσε ότι θα παρθούν μέτρα για την προστασία των πολιτών. "Η χώρα μας δυστυχώς έχει αντανακλαστικά αφού γίνει η ζημιά".

"Είμαστε σε επικοινωνία με τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας και εντός της ημέρας θα βγει οδηγία σε σχέση με τους κινδύνους της ρύπανσης για τους πολίτες", τόνισε.

Συμπλήρωσε ότι υπάρχει κίνδυνος η ρύπανση να περάσει στη διατροφική αλυσίδα και να φανεί αυτό αργότερα γι’ αυτό θα πρέπει να εντοπιστεί ο βαθμός επηρεασμού της περιβαλλοντικής μόλυνσης.

Για τα αιτήματα σχετικά με την παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας είπε ότι τώρα ασχολούμαστε με την αντιμετώπιση της ζημιάς και οποιαδήποτε άλλη συζήτηση είναι δευτερευούσης σημασίας.

Σαντορινιός: Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι έγινε σωστά η επιθεώρηση του μοιραίου πλοίου

"Για να δοθεί δίμηνη παράταση γίνεται επιθεώρηση του πλοίου. Αν υπάρχουν ευθύνες για την επιθεώρηση, αυτές θα ελεγχθούν. Δεν βάζω, εγώ, το χέρι μου στη φωτιά να πω ότι έγινε σωστά η επιθεώρηση. Οι ευθύνες για την επιθεώρηση θα ελεγχθούν", ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός, μιλώντας στον "realfm 97,8".

"Έληγαν τα πιστοποιητικά του τέλη Ιουλίου, δόθηκε μία 10ήμερη παράταση χωρίς επιθεώρηση, από τον νόμο προβλέπεται αυτό, και αρχές Αυγούστου, για να δοθεί η δίμηνη παράταση, έγινε έκτακτη επιθεώρηση. Και δόθηκε η δίμηνη παράταση", είπε ο υφυπουργός Ναυτιλίας.

Σε ότι αφορά την εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα οι ακτές ο κ. Σαντορινιός είπε: "Μίλησα με το Αρχηγείο, η περιοχή του Πειραιά είναι σχετικά καθαρή, στον Άγιο Κοσμά η μία περιοχή που είναι και οι εγκαταστάσεις του ΕΛΚΕΘΕ χρειάζεται ακόμα δουλειά αρκετή, στη Γλυφάδα η μία παραλία έχει μπει φράγμα, έχει συγκεντρωθεί το μαζούτ και θα γίνει απάντληση με βυτιοφόρα από στεριάς, στη συνέχεια θα ακολουθήσει καθαρισμός της παραλίας, και στη Βούλα, από όσο ξέρουμε υπάρχουν κάποιες διάσπαρτες ρυπάνσεις, οι οποίες, αυτή τη στιγμή υπάρχει και εκεί συνεργείο για τον καθαρισμό".

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα