«Άνοιγμα στην κοινωνία» η στρατηγική Μητσοτάκη

Εξωστρεφές και απόλυτα προσγειωμένο στην καθημερινότητα είναι το πρόγραμμα του αρχηγού της ΝΔ στη φετινή ΔΕΘ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έχει εντείνει όλο το προηγούμενο διάστημα τις αναφορές του στα προβλήματα της κοινωνίας, έχει αποφασίσει να είναι περισσότερο δίπλα στους πολίτες, καθώς αντιλαμβάνεται πως η σημερινή κυβέρνηση ουσιαστικά τους έχει εγκαταλείψει, είτε γιατί από αλαζονεία δεν κατανοεί τον Γολγοθά που ανεβαίνουν με δική της ευθύνη, είτε γιατί δεν ενδιαφέρεται να δώσει λύσεις, διότι το μόνο που τη νοιάζει είναι να παραμένει

γαντζωμένη στην εξουσία και να κρατά ικανοποιημένους συγγενείς, φίλους και κολλητούς.

«Μια κυβέρνηση που κλείνει το μάτι στους μπαχαλάκηδες και ενθαρρύνει με κάθε τρόπο την αναρχία, μια κυβέρνηση που υπόσχεται να καταργήσει φόρους και την άλλη στιγμή δημιουργεί νέους, μια κυβέρνηση που διώχνει σίγουρες επενδύσεις και οδηγεί ανθρώπους στην ανεργία, δεν μπορεί να βάλει σε τάξη τα αυτονόητα», υπογραμμίζουν κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αυτό το τριήμερο είναι το τριήμερο του Προέδρου του κόμματος, ο οποίος από τη Θεσσαλονίκη θα επιχειρήσει να ενισχύσει το προφίλ του αυριανού πρωθυπουργού, δίνοντας έμφαση στα πραγματικά προβλήματα της οικονομίας και της κοινωνίας που αγωνιά για το σήμερα και για το αύριο», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Το φετινό πρόγραμμα του κ.Μητσοτάκη είναι πιο λιτό από το περσινό, χωρίς πολλές επαφές με τις αρχές της πόλης, αλλά με στοχευμένες επισκέψεις που αναδεικνύουν τους τομείς στους οποίους θέλει να επικεντρωθεί ως αυριανός πρωθυπουργός, κάνοντας ουσιαστικά ένα άνοιγμα στην κοινωνία, με στόχο να αφουγκραστεί τα προβλήματά τους και να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με ομάδες που πλήττονται από τη σημερινή κυβερνητική πολιτική.

Παιδεία, νεολαία, υγεία, τεχνολογία, επαγγελματίες και απλοί πολίτες συνθέτουν το παζλ των παρεμβάσεων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Θεσσαλονίκη που βγαίνει προς τα έξω για να τους προσεγγίσει και να συνθέσει απόψεις, για το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματός του.

Μάλιστα, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη έσπευσε να συναντηθεί και με εργαζόμενες μητέρες, όχι μόνο για να εκφράσει τον αμέριστο σεβασμό του, αλλά και για να εξαγγείλει κάτι πολύ σημαντικό που λύνει τα χέρια πολλών μανάδων με μικρά παιδιά. Ανακοίνωσε ότι στο πρόγραμμά του, δεν θα μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού, κάτι που μπορεί να πέρασε στα ψιλά λόγω των δραματικών εξελίξεων στον Σαρωνικό, την Eldorado και το Ελληνικό, ωστόσο όμως, η ουσία του μηνύματος πέρασε σε πολλά ελληνικά νοικοκυριά.

Με τα δύο συμβολικά τετ α τετ που είχε πριν τη ΔΕΘ, αυτά με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, ο Πρόεδρος της ΝΔ θέλησε να στείλει ένα μήνυμα ενότητας στην παράταξή του, κάτι που από αρκετούς ερμηνεύτηκε ως σύνθημα κομματικής συστράτευσης και προεκλογικής ετοιμότητας. Επί της ουσίας πάντως, εκείνο που συζητήθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες είναι οι τρέχουσες εξελίξεις στα θέματα των επενδύσεων, της οικονομίας και της περιβαλλοντικής ρύπανσης, ζητήματα για τα οποία ο κ. Μητσοτάκης έχει ζητήσει ήδη την απόδοση ευθυνών.

Στη ΝΔ βλέπουν ότι το περιβόητο Grinvest του πρωθυπουργού τείνει να μετατραπεί σε πανωλεθρία, καθώς καταρρέει κάθε μέρα. Μέσα σε όλα αυτά, ήρθε να προστεθεί και η κακή εκτέλεση του προϋπολογισμού, με την οικονομία να έχει στεγνώσει, τους φόρους να έχουν γονατίσει τα ελληνικά νοικοκυριά και το κράτος να συνεχίζει να επιδίδεται στην εσωτερική στάση πληρωμών προς τους ιδιώτες.

Στη ΝΔ εκτιμούν ότι το ενδεχόμενο νέων μέτρων το 2018 που ομολογούν κυβερνητικά στελέχη είναι πολύ δύσκολο να αποφευχθεί ενόψει και της τρίτης αξιολόγησης. «Έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι οι Έλληνες φορολογούμενοι δεν μπορούν να πληρώσουν τους υπέρογκους φόρους που τους έχουν επιβάλει και έτσι το πρόγραμμα δεν βγαίνει», επισημαίνουν πηγές της Πειραιώς.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα