Βρυξέλλες: Νεκρός ο άνδρας που επιτέθηκε με ματσέτα σε στρατιώτες - Για τρομοκρατική ενέργεια μιλά η εισαγγελία

Ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε δύο στρατιώτες που περιπολούσαν στο κέντρο των Βρυξελλών το βράδυ της Παρασκευής, ενώ στη συνέχεια δέχτηκε τα πυρά τους, με την εισαγγελία να θεωρεί το περιστατικό "τρομοκρατική ενέργεια".

Ο δράστης "είναι νεκρός", δήλωσε πριν από λίγο στο Γαλλικό Πρακτορείο στέλεχος της εισαγγελίας της βελγικής πρωτεύουσας.

Η επίθεση θεωρείται ότι ήταν "τρομοκρατική ενέργεια", ανέφερε η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία στο Γαλλικό Πρακτορείο. "Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια", είπε μια εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

Ο δράστης της επίθεσης,

εναντίον του οποίου οι στρατιώτες έκαναν χρήση των όπλων τους, "απεβίωσε", πρόσθεσε η ίδια.

Ο άνδρας φώναξε "Αλλάχου Άκμπαρ" δύο φορές, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Η επίθεση έγινε στη λεωφόρο Εμίλ Ζακμέν στις Βρυξέλλες. Οι στρατιώτες τραυματίστηκαν ελαφρά, ο ένας στο πρόσωπο και ο άλλος στο χέρι, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση RTBF.

Εκτός από αστυνομικούς, στους δρόμους των Βρυξελλών περιπολούν και στρατιώτες, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας που ενισχύθηκαν μετά τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Παρίσι το 2015 αλλά και στην ίδια τη βελγική πρωτεύουσα στις αρχές του 2016. Τον Ιούνιο στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν επίδοξο βομβιστή αυτοκτονίας στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.


Rev Dr Elliott @Its_Nathan_Yo

Heard two bangs and loads of sirens in Brussels, anyone know what's happening?

9:29 PM - Aug 25, 2017

55 Replies 55 Retweets 33 likes

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα