Ο Μακρόν πλήρωσε 26.000 ευρώ για το μακιγιάζ του!

Ο Εμανουέλ Μακρόν δαπάνησε 26.000 ευρώ για μακιγιάζ κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων μηνών του ως πρόεδρος της Γαλλίας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Le Point και με όσα ανέφερε η προσωπική του μακιγιέζ Νατάσα Μ., ο 39χρονος ηγέτης -η δημοτικότητα του οποίου μειώνεται συνεχώς παρεμπιπτόντως- ανέφερε ότι άνοιξε δύο σχετικούς λογαριασμούς, έναν των 10.000 και έναν των 16.000 ευρώ.

Το Ελιζέ υπερασπίστηκε το υψηλό ποσό λέγοντας: "Ζητήσαμε κάποια σύμβαση ως επείγον θέμα". Η ίδια μακιγιέζ περιποιήθηκε τον Μακρόν

και κατά την προεκλογική του εκστρατεία. Άτομα από το περιβάλλον του δήλωσαν ότι οι δαπάνες για το μακιγιάζ θα είναι "σημαντικά μειωμένες".

Μπορεί να φαίνεται σαν ένα εξωφρενικό ποσό για έναν πρόεδρο -ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως άλλος Δίας εξαιτίας του ύφους του. Το καθαρό ποσό είναι υψηλότερο από τον μισθό των 6.000 ευρώ. Ο Ολάντ πλήρωσε και αυτός μακιγιέζ, αλλά με λιγότερα, όπως προκύπτει. Η Le Point έθεσε το συνολικό ποσό για το μακιγιάζ του Ολάντ στα 30.000 ευρώ ανά τρίμηνο. Ο Νικολά Σαρκοζί, εν τω μεταξύ, πλήρωσε 8.000 ευρώ το μήνα, σύμφωνα με το Vanity Fair.

Όλα αυτά βέβαια ωχριούν σε σύγκριση με τα 107.000 ευρώ που ο Ολάντ πλήρωσε στον προσωπικό του κουρέα. Το τεράστιο ποσό προκάλεσε ειρωνικά σχόλια για "Σοσιαλισμό του σαμπουάν". Η αποκάλυψη προκάλεσε ιδιαίτερο σοκ, επειδή ο Ολάντ ήρθε στην εξουσία βασισμένος σε μια αριστερή πλατφόρμα και υποσχέθηκε να είναι ένας "φυσιολογικός πρόεδρος" που θα σηματοδοτήσει τη διακοπή από τις "υπερβολές" του συντηρητικού προκάτοχού του Νικολά Σαρκοζί και της συζύγου του Κάρλα Μπρούνι. Ο κομμωτής του Ολιβιέ Μπενχαμού προσλήφθηκε για να εργαστεί στο Ελιζέ το 2012 κατά τη διάρκεια της πενταετούς θητείας του Ολάντ. Επίσης, ο Μπενχαμού έλαβε επιδόματα στέγασης και οικογενειακά επιδόματα. Η Le Point δεν έκανε καμία αναφορά στις δαπάνες του Μακρόν για τα μαλλιά του…

telegraph.co.uk

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα