Βρόμικο παιχνίδι της τρόικας με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

19:44 4/3/2014 - Πηγή: Antinews

Βόμβα στις διαπραγματεύσεις βάζει η τρόικα, όχι τόσο για τις αλλαγές που ζητά ο ΟΟΣΑ ή για τις απολύσεις αλλά για ένα μείζον θέμα. Πρόκειται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών για την οποία πρόσφατα το antinews είχε γράψει ότι οι τροικανοί παίζουν πολύ βρόμικο παιχνίδι.

Σύμφωνα με πληροφορίες,

οι τροικανοί αμφισβήτησαν ανοικτά την έκθεση της Black Rock για τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Αμφισβήτησαν τα stress tests και τις εκτιμήσεις ότι θα χρειαστούν 5,5-6 δισ. ευρώ. Τελικά δεν ήταν και τόσο τυχαία η διαρροή πριν μερικές ημέρες στους FT ότι το ΔΝΤ κάνει λόγο για 20 και πλέον δισ. ευρώ.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι γίνεται κρίσιμη σύσκεψη στο Μαξίμου για το θέμα των τραπεζών και για τη νέα αξίωση της τρόικας η οποία απειλεί να τινάξει στον αέρα τις διαπραγματεύσεις.

Εκτός κι αν πρόκειται για δόλωμα που ρίχνει ο Τόμσεν και η παρέα του ώστε να τα βρουν κάπου στη μέση. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και σε όλη την κυβέρνηση επικρατεί έντονος εκνευρισμός σε βάρος των τροικανών.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος της κυβέρνησης ήταν να κλείσει μέρος ή το σύνολο της συμφωνίας με την τρόικα, πριν το Γιούρογκρουπ της Δευτέρας, κάτι που πλέον καθίσταται δύσκολο, μετά τα παιχνίδια με τις τράπεζες που πιθανό στόχο έχουν να εξαναγκάσουν την Ελλάδα σε ένα νέο δάνειο με νέους σκληρούς όρους.

Και μάλιστα, σε μια χρονική στιγμή που η οικονομία δείχνει να βγαίνει από το τέλμα ενώ η χώρα βρίσκεται στον προθάλαμο κρίσιμων εκλογών.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα