Το ψάρι βρομάει από το κεφάλι στη ΝΕΡΙΤ

18:41 4/3/2014 - Πηγή: Antinews

Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. Εκτός από τους στημένους διαγωνισμούς και τις μοριοδοτήσεις – «μαϊμού» (σήμερα θα ανακοινωθεί η τελική λίστα για τους δημοσιογράφους), υπάρχουν και οι τιτανομαχίες για τους υψηλούς θώκους.

Οι οποίες τιτανομαχίες ωστόσο πραγματοποιούνται με άνισους όρους και κατά πως βολεύει το κονκλάβιο του υφυπουργού, αρμόδιου για τη δημόσια ραδιοτηλερόαση, Παντελή Καψή. Η λογική των δύο μέτρων και δύο σταθμών διατηρείται δυστυχώς και στην περίπτωση του διαγωνισμού για τα νέα

στελέχη τα οποία υποτίθεται καλούνται να καθαρίσουν την κόπρο της ΕΡΤ που με τη δυσωδία της ώθησε την κυβέρνηση στο μαύρο του περασμένου Ιουνίου.

Ο διαγωνισμός λοιπόν για τους γενικούς διευθυντές, που αναζητώνται το τελευταίο διάστημα δεν αναφέρει λέξη για τυπικά προσόντα σε αντίθετη με αυτόν που ορίζει σαφείς προδιαγραφές για τους υφιστάμενούς τους, σαφώς κατώτερούς τους, διευθυντές.

Ο διευθυντής λοιπόν της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. θα πρέπει να έχει για τον πρόεδρο του Δ.Σ. Γ.Προκοπάκη και για τον Π.Καψή, μεταπτυχιακούς τίτλους και περγαμηνές για ξένες γλώσσες και προσοντολόγιο υψηλών προδιαγραφών, αντιθέτως ο γενικός διευθυντής, προφανώς φωτογραφικά τοποθετούμενος, δεν χρειάζεται να έχει τίποτα.

'Η μάλλον για να είμαστε πιο ακριβείς, τα προσόντα του δεν θα προσμετρηθούν. Να υποθέσουμε ότι οι προαλειφόμενοι όπως ο παντός καιρού γενικός ειδήσεων και ενημέρωσης Βασίλης Θωμόπουλος ή ο Χρήστος Κουπελίδης που προωθείται για τη γενική διεύθυνση Διοικητικών και Οικονομικών και ο επικεφαλής λειτουργίας Τηλεόρασης Α. Κοντιζάς, δεν έχουν προσόντα; Μη γένοιτο. Απλώς έχουν «καπαρώσει» τη θέση, είναι εκτός συναγωνισμού και πορεύονται με τις καλές τους σχέσεις με τη γνωστή «πράσινη» νομενκλατούρα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα