Βόμβες από Γ. Πανούση: Θα υπάρξουν νεκροί στις Σκουριές

16:31 6/4/2015 - Πηγή: Antinews

Αποστάσεις από την κυβέρνηση παίρνει, με νέες δηλώσεις του, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης, ο οποίος μίλησε σήμερα για όλα τα θέματα αρμοδιότητάς του, ζητώντας όμως τις τελικές αποφάσεις να τις πάρει το Μέγαρο Μαξίμου σε θέματα όπως η αντιμετώπιση του φαινομένου των καταλήψεων.

Ο κ. Πανούσης εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία για την κατάσταση στις Σκουριές, λέγοντας ότι φοβάται πως θα αγριέψει η κατάσταση και ότι αν δεν γίνει σωστή διαχείριση θα έχουμε και νεκρούς.

Όταν ρωτήθηκε, συγκεκριμένα, τι πρέπει να κάνει η αστυνομία, είπε ότι θα

πρέπει να είναι εντελώς διαφορετική η στάση της και ότι πρέπει να είναι πιο δραστική η αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.

Για το θέμα της υπαγωγής του υπουργείου του στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ο κ. Πανούσης είπε ότι η συνένωση των υπουργείων Τάξεως και Δικαιοσύνης ήταν «χρόνια και πάγια» θέση του ιδίου και πως αυτό το σχήμα το είχε συζητήσει με τον κ. Βούτση και είχαν συμφωνήσει.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο πολυσυζητημένο θέμα των καταλήψεων και, συγκεκριμένα, στο θέμα της κατάληψης της Πρυτανείας, υποστηρίζοντας ότι αν αποφασισθεί να βγάλουν τους καταληψίες από την Πρυτανεία βάζοντας μέσα τα ΜΑΤ, έστω και αν δεν χρησιμοποιήσουν βία, τότε οι καταλήψεις θα πάρουν τη μορφή ντόμινο.

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει πως θα χειριστεί αυτό το φαινόμενο γιατί χρειάζεται συνολική και όχι επιμέρους αντιμετώπιση. Η διαχείρισή του θα πρέπει να είναι πολιτική», είπε πιο συγκεκριμένα.

Ο κ. Πανούσης αναφέρθηκε και στα επεισόδια που έγιναν το Σάββατο στο Πολυτεχνείο, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να έχει δημιουργηθεί ένας εσωτερικός κανονισμός περιφρούρησης του πανεπιστημιακού χώρου.

Ωστόσο, για τον ρόλο του εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε να γίνει διαχείριση του θέματος έστω και με εισβολή, ο κ. Πανούσης είπε: «Μα αυτός δεν είναι ο ίδιος ο εισαγγελέας που άφησε ελεύθερα τα άτομα που εισέβαλαν στην Βουλή;».

Τέλος, αναφερόμενος στην κατάσταση στα Εξάρχεια και την αναζωπύρωση των επεισοδίων είπε: «Δεν θα επιμείνουμε στο αμυντικό δόγμα. Ήδη το Σάββατο η αντιμετώπιση ήταν πιο δυναμική».

www.imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα