Βγήκαν και τα μαχαίρια της διαπλοκής

Η κυβέρνηση βγάζει σε διαγωνισμούς όλα τα «φιλέτα», στα ακίνητα, τον τζόγο, την ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες και ήδη Ελληνικοί και ξένοι επιχειρηματικοί όμιλοι ακονίζουν τα μαχαίρια τους για να διεκδικήσουν μερίδιο από την πίτα η οποία σε κάθε περίπτωση είναι χρυσοφόρα και θα καθορίσει τα μελλοντικά επιχειρηματικά τζάκια της χώρας μας.  Επειδή τα παλιά αργοπεθαίνουν βασανιστικά μαζί με το πολιτικό σύστημα που τα εξέθρεψε.

Μέσα σε ένα κλίμα έντονου ανταγωνισμού, ασφαλώς θα υπάρξουν συμμαχίες, λυκοφιλίες, συγκρούσεις άλλοτε φίλων και σήμερα εχθρών.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, φυσικά, μπαίνουν

και τα… βαριά πυροβολικά της διαπλοκής, τα Μέσα Ενημέρωσης που ελέγχονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο από επιχειρηματίες οι οποίοι κυνηγούν πάντοτε τις κρατικές δουλειές.

Άλλοτε φανερά, άλλοτε παρασκηνιακά, φαίνεται ότι οι βαρόνοι των media άρχισαν έναν πόλεμο που βεβαίως έχει ως βασική αιτία την επικράτηση στις μπίζνες που ανοίγονται.

Ξαφνικά, η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, μετά τα κουπόνια που έδινε για την Carrefour Μαρινόπουλος, αποφάσισε να δίνει και κουπόνια για φθηνότερα καύσιμα από τη Shell. Κάποιοι το συνδύασαν αυτό με συμφωνία που έχουν κάνει οι ιδιοκτήτες της εφημερίδας με την οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Καταρχήν, δουλειά της εφημερίδας δεν είναι να δίνει καύσιμα, ψώνια, σώβρακα και σουτιέν και μετά να βγαίνει και να λέει ότι κάνει κοινωνική πολιτική για το φτωχό και δοκιμαζόμενο λαό. Αλλά κανείς δεν μπορεί να την κατηγορήσει αφού έτσι λειτουργεί ο ανταγωνισμός. Από την άλλη, η «ενόχληση» κάποιων για πιθανή συνεργασία με τον Βαρδινογιάννη φαίνεται να κινητοποίησε όσους νομίζουν ότι απειλούνται από μια τέτοια εξέλιξη.

Έτσι, είδαμε σε εφημερίδες όπως τα “Νέα” του κ. Ψυχάρη και το “Έθνος” του κ. Μπόμπολα, αφιερώματα για το πώς φουσκώνουν οι τιμές των καυσίμων και την πληρώνει ο λαός. Τώρα τους έπιασε ο πόνος, βέβαια, αλλά στους διαπλεκόμενους πόλεμους τα πάντα πρέπει να περιμένει κανείς. Οι… κακές γλώσσες λένε ότι οι σύμμαχοι στο Mega συγκρούονται για τις δουλειές που έρχονται και γι’ αυτό και η έμμεση επίθεση στον κ. Βαρδινογιάννη και το “Πρώτο Θέμα”. Μάλιστα, η εφημερίδα στην ιστοσελίδα της έχει αναρτήσει κείμενο στο οποίο αναφέρει ότι κάποιοι εκβιάζουν για να μη δοθούν φθηνά καύσιμα.  Το κείμενο θεωρείται απάντηση σε σχετικό δημοσίευμα στο “Βήμα” (βλ “Ακρίδες“). Και η μάχη θα συνεχιστεί μέχρις εσχάτων.

Υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις όπου η διαπλοκή ακονίζει τα μαχαίρια της για να πάρει θέση στη νέα τάξη πραγμάτων. Παραδείγματος χάριν κ. Ψυχάρης στο Βήμα εκθειάζει την Alpha Bank που κατακεραύνωσε την τρόικα για την πολιτική της. Θα μέναμε έκπληκτοι με τη στάση αυτή των πιο μνημονιακών μέσων του τόπου, αν δε γνωρίζαμε ότι το Συγκρότημα φέρεται να πήρε 25 εκατ. ευρώ δάνειο από την Alpha. Σύμπτωση; Δε νομίζω;. Αλλά δάνειο πήρε και ο κ. Αλαφούζος για να μην μείνει κανείς παραπονεμένος μετά την μεταβίβαση της “Αγροτικής” στην “Πειραιώς” και τους μετόχους της.

Στο παρασκήνιο, στο μεταξύ, κινούνται δυναμικά κι άλλοι επ

Keywords
Τυχαία Θέματα