Εξάγουμε στην Τουρκία περισσότερα, εισάγουμε λιγότερα

Έχει κάποια αξία στις μέρες που ζούμε: Σημαντική αύξηση των ελληνικών εξαγωγών προς την Τουρκία κατά 48,41% είχαμε το πρώτο εξάμηνο του 2012, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως το εις βάρος μας έλλειμμα 99,9 εκ. ευρώ το α΄εξαμ. 2010, μετατράπηκε σε πλεόνασμα 751,2 εκ. ευρώ το α΄ εξάμηνο 2012, αλλά και το γεγονός ότι από το 2009 (σύγκριση α΄εξαμήνων) οι εξαγωγές μας προς την Τουρκία υπερτριπλασιάστηκαν.

Οι ελληνικές εξαγωγές αφορούν κατά το μεγαλύτερο μέρος τους (69,99%) εξαγωγές καυσίμων. Εκτός των πετρελαιοειδών, η αύξηση των εξαγωγών ανήλθε σε 13,96%.

Η

παρουσία των τροφίμων και γενικά προϊόντων ζωικής και φυτικής προέλευσης εξακολουθεί να έχει φθίνουσα πορεία, αντίθετα δυναμική παρουσία έχουν οι πρώτες ύλες και τα βιομηχανικά προϊόντα.

Μεγάλη αύξηση, παρατηρείται στην κατηγορία μη ταξινομημένων ειδών, η οποία οφείλεται στην αύξηση των εξαγωγών χρυσού.

Από την άλλη πλευρά, σοβαρή μείωση κατά 17% παρουσίασαν οι εξαγωγές της Τουρκίας προς την Ελλάδα, οι οποίες ανήλθαν σε 488,8 εκατ. ευρώ έναντι 595,9 εκατ. ευρώ το α΄εξαμ. 2011.

Εκεί όμως, που η Τουρκία, συνεχίζει να θριαμβεύει σε βάρος μας, είναι οι δακρύβρεχτες προπαγανδιστικές σαπουνόπερες. Μήπως να ξεθάψουμε τον “συνταγματάρχη Βαρτάνη;”

Keywords
Αναζητήσεις
τι εξαγουμε στην τουρκια, προιοντα που εξαγουμε στην τουρκια
Τυχαία Θέματα