Βενιζέλος: “καιροσκόποι του ΠΑΣΟΚ πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ” (χα χα χααα)

Πολιτικό καιροσκοπισμό προκειμένου να συνεχίσουν τον συντεχνιασμό και την απομύζηση του κράτους, καταλόγισε σε επώνυμα στελέχη και συνδικαιίστές που εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ – διαχωρίζοντάς τους πάντως από τους απλούς ψηφοφόρους- ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Υπάρχουν επώνυμα πολιτικά στελέχη και συνδικαλιστικά

στελέχη που από πολιτικό καιροσκοπισμό έφυγαν απ’ το ΠΑΣΟΚ, πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συνεχίσουν την συνηθισμένη τακτική του κρατισμού, του συντεχνιασμού και της απομύζησης της οικονομικής λειτουργίας του κράτους», σημείωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σημείωσε ότι η τιμωρία του ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να μετατραπεί σε αυτοτιμωρία του ελληνικού λαού και έκρινε ότι αυτό που «επείγει και που προέχει είναι να αποφασίσει ο ελληνικός λαός αν θέλει να κυβερνηθεί και πώς θα κυβερνηθεί η χώρα. Ο λαός πρέπει να αποφασίσει «αν θέλει η χώρα να έχει μια ευρωπαϊκή πορεία ή αν θέλει να την θέσει υπό διακινδύνευση την πορεία αυτή».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε σε «πολιτικές δυνάμεις που παίζουν το γνωστό παιγνίδι της δημαγωγίας, του λαϊκισμού και περιγράφουν ένα αντιμνημονιακό παράδεισο». Κάνοντας δε αυτοκριτική είπε: «Και εμείς έχουμε κάνει το λάθος αυτό στο παρελθόν και εμείς δεν εκφραστήκαμε με την σαφήνεια και την ειλικρίνεια που θα έπρεπε σε άλλες προεκλογικές περιόδους».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «μόνο μια κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, μπορεί να αναλάβει την ευθύνη διακυβέρνησης».

Συνέντευξη στην Unita
«Είναι απολύτως αναγκαίο, μετά τις εκλογές, να διαμορφωθεί μια κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας, μια κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, διότι διαφορετικά, δεν θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε την κρίση», σημειώνει προς την ιταλική εφημερίδα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Τονίζει ότι «εσωτερικά δεν υπάρχει η πολυτέλεια μιας κυβέρνησης που να έχει απέναντί της μεγάλη και σκληρή αντιπολίτευση».

Σε ερώτηση σχετικά με την «ουσιαστική και όχι τυπική συγγνώμη», που ο ίδιος διατυπώνει σε προεκλογικό τηλεοπτικό σποτ του κόμματός του, απάντησε ότι «η μεγαλύτερη ευθύνη που έχει το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, είναι η έλλειψη μιας ειλικρινούς και σε βάθος ενημέρωσης του ελληνικού λαού, για την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Ή, για να ειπωθεί από μια άλλη οπτική γωνία, μια αίσθηση αμεριμνησίας για την περίοδο από το 1974 και μετά, και ιδίως από την ένταξη της χώρας στην Ευρωζώνη».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πάντως, υπογράμμισε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι όλες ή τις περισσότερες ευθύνες τις φέρει το κόμμα του, διότι πρόκειται για μια ευθύνη που διαχέεται σε όλο το πολιτικό φάσμα».

Σε σχέση με το άμεσο μέλλον της οικονομίας της χώρας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπενθύμισε ότι «το 85% της ελληνικής κοινής γνώμης τάσσεται υπέρ του ευρώ, θεωρώντας το κάτι το αυτονόητο και εκτός πάσης διαπραγμάτευσης. Από την άλλη, όμως-πρόσθεσε- μια εξίσου μεγάλη πλειοψηφία θέλει να μην συνεχισθούν επώδυνα μέτρα τα οποία τροφοδοτούν την ύφεση και την ανεργία, μέτρα εισοδηματικού χαρακτήρα. Γ

Keywords
Τυχαία Θέματα