Βενιζέλος, αδειάζει Παπακωνσταντίνου, για τη “λίστα Λαγκάρντ”

Μεγαλοπρεπεές άδειασμα, στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, για την “λίστα Λαγκάρντ” επεφύλασσε η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλου, στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής

Στην αρχική του και φυσικά μακροσκελή τοποθέτηση, ο κ. Βενιζέλος επέμεινε ότι το υλικό είναι

παράνομο, ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό υλικό, ενώ επισήμανε ότι η «εκ του πλαγίου εκμετάλλευσή του θα δημιουργήσει πρόβλημα στις σχέσεις της χώρας με τη Γαλλία, αλλά και την Ελβετία, με την οποία επιχειρούμε να συνάψουμε διμερή συμφωνία για τη φορολογία καταθέσεων».
Ο Ευ.Βενιζέλος ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι έμαθε από τον Τύπο, πως οι οικονομικοί εισαγγελείς με «έγγραφο προς το υπουργείο Οικονομικών, ζητούν το αρχικό υλικό που παρέλαβε ο κ. Παπακωνσταντίνου και τα σχετικά συνοδευτικά έγγραφα».

«Η παρουσίαση των γεγονότων είναι διαφορετική. Ο κ. Διώτης δεν αναφέρθηκε ότι υπάρχει επίσημο συνοδευτικό έγγραφο και ότι ήρθε ανεπισήμως, ατύπως και δίχως αριθμό πρωτοκόλλου. Δεν γνωρίζω αν ο κ. Διώτης πήρε το αρχικό υλικό ή το αντίγραφο. Θεωρώ ότι και ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν λέει ψέματα, αλλά αυτό δεν το γνωρίζω εγώ» σχολίασε ο κ. Βενιζέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα