Τζιχαντιστής και στην Παναγία των Παρισίων!

22:02 6/6/2017 - Πηγή: Antinews

Η γαλλική αστυνομία πυροβόλησε έναν άνδρα που επιτέθηκε σε έναν αστυνομικό με σφυρί έξω από τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων. Ο δράστης, ο οποίος βρέθηκε αργότερα και οπλισμένος με μαχαίρια κουζίνας, έπεσε κάτω καθώς απειλούσε περαστικούς έξω από ένα από τα πιο πολυσύχναστα τουριστικά αξιοθέατα της γαλλικής πρωτεύουσας το απόγευμα της Τρίτης.

Εκατοντάδες άνθρωποι κατέφυγαν στον καθεδρικό ναό και τις κοντινές καφετέριες καθώς περισσότεροι από 100 αστυνομικοί έσπευσαν στη σκηνή. Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράρ Κολόμπ, δήλωσε ότι ο επιτιθέμενος, του οποίου

η ταυτότητα δείχνει ότι είναι Αλγερινός φοιτητής, είχε "στοιχειώδη όπλα" και φώναξε "αυτό είναι για τη Συρία" τη στιγμή που επιτέθηκε στον 22χρονο αστυνομικό. Ο υπουργός επισκέφθηκε το αστυνομικό τμήμα που απέχει 50 μέτρα από τη σκηνή της επίθεσης, για να μιλήσει με αξιωματικούς που συμμετείχαν στο περιστατικό. Είπε ότι ο άνθρωπος πλησίασε μια αστυνομική περιπολία από πίσω περίπου στις 4:20 μ.μ. την Τρίτη, πήρε ένα σφυρί από το σακίδιο του και χτύπησε έναν από τους αξιωματικούς στο κεφάλι. "Ο συνάδελφός του αντέδρασε άμεσα και πυροβόλησε για να εξασφαλίσει ότι ο δράστης δεν θα τον τραυματίσει περαιτέρω", δήλωσε ο Κολόμπ. "Καταλαβαίνω ότι ο αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά, αλλά θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερο αν ο συνάδελφός του δεν είχε αντιδράσει τόσο γρήγορα. Για άλλη μια φορά η αστυνομία και οι δυνάμεις ασφαλείας, στη χώρα μας όπως και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, είναι θύματα μιας επίθεσης στο όνομα μιας εγκληματικής ιδεολογίας. Βλέπουμε εδώ ότι έχουμε περάσει από μια εξελιγμένη τρομοκρατία σε ένα είδος όπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα πιο συνηθισμένα εργαλεία".

Ο Κολόμπ δήλωσε ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να ανανεώσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που τέθηκε σε ισχύ μετά τις βομβιστικές επιθέσεις και τους πυροβολισμούς στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015, που άφησαν 130 νεκρούς. "Ο αγώνας εναντίον της τρομοκρατίας αποτελεί προτεραιότητα για τον πρόεδρο της δημοκρατίας", ανέφερε, προσθέτοντας ότι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο μέγαρο των Ηλυσίων το πρωί της Τετάρτης.

Η επίθεση ήρθε μόλις τρεις ημέρες μετά τις επιθέσεις στο Λονδίνο. Το συμβάν στη Νοτρ Νταμ ήταν το τελευταίο σε μια σειρά επιθέσεων στη γαλλική αστυνομία και σε στρατιώτες. Ένας ανώτερος αξιωματούχος πυροβολήθηκε από έναν δράστη στο Σανς Ελιζέ τον Απρίλιο. Τον Φεβρουάριο, ένας Αιγύπτιος προκάλεσε πανικό κοντά στο Λούβρο όταν επιτέθηκε σε στρατιώτες με ένα μαχαίρι. Ένα μήνα αργότερα, ένας ισλαμιστής τρομοκράτης έριξε έναν στρατιώτη στο έδαφος και άρπαξε το όπλο του καθώς περιπολούσε στο αεροδρόμιο του Ορλί, πριν δεχθεί τα αστυνομικά πυρά. Τον Ιανουάριο του 2015, μια μέρα μετά την επίθεση στην έδρα του Charlie Hebdo, ένας αστυνομικός σκοτώθηκε από έναν δράστη που αργότερα πήρε ομήρους σε ένα εβραϊκό σούπερ μάρκετ, σκοτώνοντας τέσσερις.

Τον Ιούνιο του 2016 ένας γάλλος αστυνομικός και η σύζυγός του που εργάζονταν στο υπουργείο Εσωτερικών δολοφονήθηκαν στο σπίτι τους μπροστά στο παιδί τους.

theguardian.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα