Τσίπρας: Δεν φταίμε εμείς αλλά ο βαρύς χειμώνας για τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς της ΔΕΗ

Απίστευτο και όμως πρωθυπουργικό! Στον… βαρύ χειμώνα που είχαμε φέτος απέδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ, κατά την επίσκεψή του την Τετάρτη στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Ο κύριος Τσίπρας, είπε πως «ο φετινός χειμώνας ήταν βαρύτερος

από τους προηγούμενους και αυτό οδήγησε σε αύξηση της κατανάλωσης κατά 9% και σε αλλαγή της κλίμακας για τους καταναλωτές».

Μιλώντας για την ενέργεια, είπε πως «κατέχει περίοπτη θέση» είτε αφορά στις σχέσεις ΕλλάδαςΚύπρουΑιγύπτου, αλλά και στις σχέσεις μας με την Ιταλία, την Τουρκία κλπ. Εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς ο αγωγός ΤΑΠ που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την Κασπία στην Ευρώπη, προχωρά η αναβάθμιση του σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα αλλά και στην Αλεξανδρούπολη και επεκτείνεται το δίκτυο φυσικού αερίου σε πολλά μέρη της χώρας.

Για τα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων, δήλωσε πως άμεσα υπογράφονται συμβόλαια με εταιρείες για την εκμετάλλευση δύο χερσαίων και ενός θαλασσίου οικοπέδου και ταυτόχρονα προχωρούν διαγωνισμοί για την αξιοποίηση παλιών και νέων θαλάσσιων οικοπέδων, είτε στο Ιόνιο, είτε νότια και δυτικά της Κρήτης, μετά το έντονο ενδιαφέρον πολυεθνικών κολοσσών.

Για το Κτηματολόγιο και τους δασικούς χάρτες, ανέφερε πως «με την ανάρτηση και κύρωση των δασικών χαρτών, οριοθετείται ο δασικός χώρος και τακτοποιείται η σχέση δάσους – γεωργικής εκμετάλλευσης. Ξεκινάμε την κωδικοποίηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και την αποτύπωση όλων των ρυθμίσεων του χώρου σε ένα ενιαίο ψηφιακό υπόβαθρο.Άλλη μια μεταρρύθμιση που ποτέ δεν έγινε στην Ελλάδα και πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη είναι το Κτηματολόγιο, με στόχο ολοκλήρωσης το 2020».

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα