Σταύρος Θεοδωράκης: Κάνεις λάθος Μιχάλη Ιγνατίου για εμένα και το Mega

16:48 24/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Με μια ανακοίνωση του το γραφείο τύπου του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη απαντά στον Μιχάλη Ιγνατίου και τα όσα έγραψε σχετικά με την αγοραπωλησία του Mega και το κατά πόσο ενδιαφέρονται οι πολιτικοι για τους 500 εργαζόμενους που σχεδόν εδώ και ένα χρόνο είναι όμηροι των καταστάσεων στο κανάλι. Μάλιστα στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα λάθη που έχει κάνει ο Μιχάλης Ιγνατίου.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Ποταμιού:
Ο συνάδελφος Μιχάλης Ιγνατίου προφανώς δεν γνωρίζει τι έχει

πει και τι έχει κάνει το Ποτάμι για τους απλήρωτους εργαζόμενους στα ΜΜΕ (και βεβαίως τους απλήρωτους εργαζόμενους του Mega). Για την ενημέρωσή του λοιπόν παραθέτουμε δύο από τις πολλές δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς ο Σταύρος Θεοδωράκης:

«Η απλήρωτη εργασία στα ΜΜΕ είναι μεγάλη πληγή. Πρέπει να τύχει της προσοχής όλων η καταγγελία των εργαζόμενων του MEGA για «μετόχους – αμέτοχους που ενώ έχουν λεφτά δεν πληρώνουν εδώ και μήνες τους εργαζόμενους του σταθμού». Δεν μπορείς να κοιμάσαι το βράδυ και οι εργαζόμενοί σου να είναι απλήρωτοι. Άνθρωποι με οικογένειες και παιδιά. Είναι ανήθικο να μην πληρώνεις τους εργαζόμενούς σου σε όποιον κλάδο κι αν δραστηριοποιείσαι».

Σταύρος Θεοδωράκης στην εκπομπή του Ηλία Κανέλλη στον 9,84 στις 5 Σεπτεμβρίου 2016

«Να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα ώστε να μη σιγήσουν όσα Μέσα βρίσκονται κοντά στο λουκέτο. Να μην παραγράψουμε τις ευθύνες των ιδιοκτητών τους. Να καταλογιστούν ευθύνες για την κακοδιαχείρισή τους. Να εφαρμοστεί ο νόμος αλλά να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία σε εργαζόμενους και δημοσιογράφους. Εκατοντάδες άνθρωποι, απλήρωτοι για μήνες, αντέχουν και είναι παρόντες στο καθημερινό τους ραντεβού με τους πολίτες. Προδόθηκαν, εξαπατήθηκαν, αλλά επιμένουν. Πρέπει να τους δώσουμε τη δυνατότητα να συνεχίσουν την προσπάθειά τους ώστε να βρεθούν σοβαροί επενδυτές».

Σταύρος Θεοδωράκης στη Βουλή, για τα δάνεια των ΜΜΕ την 1η Φεβρουαρίου 2017

Αντίστοιχες δηλώσεις έχουν κάνει και όλοι οι βουλευτές του Κινήματος. Τα σχετικά αρχεία είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα topotami.gr. Άλλωστε και στην τελευταία αντίδρασή μας αυτό που ρωτάμε τον κ. Σαββίδη είναι αν θα καλύψει τα χρέη του κ. Μπόμπολα.

Να θυμίσουμε, επίσης, ότι το Ποτάμι είχε διεξάγει καμπάνια για την απλήρωτη εργασία τον Ιούλιο του 2016. Και ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που έχει κάνει επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό, τον περασμένο Οκτώβριο, για τους εργαζόμενους που δουλεύουν αλλά δεν πληρώνονται.

Σε ό,τι αφορά την αναφορά σε «επιχειρηματίες κολλητούς» κι εδώ λάθος κάνει ο κ. Ιγνατίου. Τόσο ο επικεφαλής όσο και οι βουλευτές μας έχουν πολλές φορές αναφερθεί και αποκαλύψει τις στενές προνομιακές σχέσεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τον κ. Μπόμπολα και τώρα τελευταία με τον κ. Σαββίδη.

Κολλητοί, λοιπόν, δικοί μας δεν ήταν και δεν είναι, πράγμα που όφειλε να γνωρίζει ο πάντα καλά ενημερωμένος κ. Ιγνατίου. Κολλητοί είναι του κ. Τσίπρα, του κ. Καμμένου. Και κατ’ εποχές και άλλων πολιτικών που έχουν διαχειριστεί κρατική εξουσία και κρατικό χρήμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα