Τσίπρας, Μπόμπολας, Ιβάν στο μεγαλύτερο πολιτικό, οικονομικό και μιντιακό σκάνδαλο

(Ανανεωμένο) Ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά, πολιτικά και μιντιακά σκάνδαλα ολοκληρώθηκε χθες με τον εκπλειστηριασμό των τίτλων των εφημερίδων «Έθνος» και «Ημερησία» του αποτυχημένου εκδότη Φώτη Μπόμπολα.

Ο Ιβάν Σαββίδης αγόρασε τους τίτλους με μόλις 3,5 εκατ. ευρώ και θα βγάλει κάποια στιγμή στο περίπτερο τις εφημερίδες ελεύθερες βαρών και εργαζόμενων. Ηεταιρεία του Ρώσου επιχειρηματία, κι εκλεκτού της κυβέρνησης, κατέθεσε προσφορά 580.000 ευρώ για την “Ημερησία” (τιμή εκκίνησης 250.000 ευρώ) και 3 εκατομμυρίων

ευρώ για το “Έθνος” και το “Έθνος της Κυριακής” (τιμή εκκίνησης 2.500.000 ευρώ), που ήταν η μοναδική και μάλιστα στην εκπνοή του χρόνου για την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τις προσφορές.

Μια στημένη υπόθεση για την οποία έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες πολλές διεργασίες με τη συμμετοχή του πρώην εκδότη, του Σαββίδη αλλά και της κυβέρνησης που ήθελε διακαώς να πάρει ρεβάνς για την απώλεια του ΔΟΛ και για να φτιάξει από την αρχή ένα μαγαζί καθαρά συριζαϊικο.

Κι εδώ είναι το μεγάλο σκάνδαλο. Ο Φώτης Μπόμπολας πανηγυρίζει γιατί γλιτώνει 162 εκατ. ευρώ που ήταν τα δάνεια στις τράπεζες. Γλιτώνει αποζημιώσεις 10-12 εκατ. στις οικογένειες 500 εργαζόμενων και γλιτώνει και τα δεδουλευμένα τουλάχιστον πέντε μηνών. Τους κόπους και τις θυσίες δηλαδή εργαζόμενων που δούλευαν τζάμπα για να βάζει αυτός στην τσέπη τα λεφτά των διαφημίσεων και να πλουτίζει περισσότερο μια από τις πλουσιότερες οικογένειες της χώρας.

Ο Φώτης Μπόμπολας έβαλε λουκέτο στις εταιρείες του, τις πτωχεύει, οδηγεί στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους και βάζει ένα τεράστιο φέσι στον ελληνικό λαό μέσω των δανείων που δεν θα πληρώσει ποτέ στις τράπεζες. Μάλιστα, οι πληροφορίες λένε ότι έχει κλείσει deal με τον Ιβάν Σαββίδη για να αναλάβει το management της νέας εταιρείας, να βγουν δηλαδή οι εφημερίδες στα περίπτερα με ιδιοκτήτη τον Ρωσοπόντιο αλλά με το κουμάντο να το κάνει ο Μπόμπολας.

Αυτός που χρωστά δηλαδή εκατομμύρια σε τράπεζες και εργαζόμενους ξαναμπαίνει στο παιχνίδι και αναλαμβάνει εκ νέου ρόλο στα media.

Το μεγάλο αυτό σκάνδαλο γίνεται βεβαίως με την ανοχή αλλά και τη παρότρυνση της κυβέρνησης καθώς το σχέδιο είχε πάρει το πράσινο φως από το Μαξίμου.

Το plan A έλεγε ότι θα μπει ο Σαββίδης αφού γινόταν κούρεμα έως 70% στα δάνεια. Αυτό το σχέδιο δεν πέρασε γιατί αν έκαναν τέτοια ρύθμιση για τον Μπόμπολα θα έπεφταν και τα τσιμέντα από τον Άρειο Πάγο.

Το plan B ήταν ακόμη χειρότερο για τις τράπεζες αλλά και για τους εργαζόμενους που τα χάνουν όλα, ο Μπόμπολας κάνει πάρτι, ο Σαββίδης γίνεται εκδότης με λεφτά που θα έδινε για μια μεταγραφή στον ΠΑΟΚ και η κυβέρνηση αποκτά το «αριστερό» μαγαζί που πάντα ήθελε.

Κι όλοι στην υγεία των κορόιδων. Κράτος υπάρχει; Δικαιοσύνη υπάρχει; Θεσμοί υπάρχουν;

Τίποτε δεν υπάρχει για να κυνηγήσει μια από τις πλουσιότερες οικογένειες της χώρας, με εκατοντάδες εκατομμύρια στο εξωτερικό σε φανερούς και κρυφούς λογαριασμούς. Με πολλές εταιρείες, με έργα του δημοσίου τεράστιας αξίας, με μια μεγάλη συμμετοχή στην εταιρεία διαδικτυακού στοιχήματος με όλα τα λεφτά να πηγαίνουν στη… Μάλτα.

Και ύστερα νομίζουμε ότι θα γίνει ποτέ κράτος η Ελλάδα. Οι διαπλεκόμενοι θα επιπλέουν πάντα και ο κόσμος θα δέχεται τα μέτρα των μνημονίων που υπογράφει ο Τσίπρας, ο Παππάς, ο Τσακαλώτος.

Πώς το λένε στην «υγειά σας κορόιδα» στα ρώσικα; Αν δεν κάνουμε λάθος: «ура присоски».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα