Τσίπρας - Γιούνκερ συμφώνησαν για... συμφωνία μέχρι αρχές Ιουνίου

Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη η επικοδομητική συζήτηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ. Κ. Γιουνκέρ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Έλληνας Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Γιουνκέρ για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων και εκφράστηκε η ανάγκη για αμοιβαία προσπάθεια μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών, ώστε να επέλθει σύντομα μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία, στο πλαίσιο του ρεαλισμού και της συνευθύνης.

Η συνάντηση κράτησε περισσότερο

από μισή ώρα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Γιούνκερ αναγνώρισε την πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα αλλά και την καλή εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις στα τεχνικά κλιμάκια.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν εκτίμησε ότι είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνίας μέσα στο χρονικό πλαίσιο που έχει τεθεί, το οποίο φαίνεται πως για την Αθήνα μετακινείται προς τις αρχές του Ιουνίου.

«Αυτή τη στιγμή η μόνη ρεαλιστική λύση είναι να βρεθεί μία αμοιβαία επωφελής συμφωνία κι ο καθένας θα κριθεί από αυτό» δήλωσε, από την ελληνική κυβερνητική πηγή, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης. Η ίδια πηγή έλεγε ότι αν επικρατήσει η σκληρή γραμμή που προωθούν συγκεκριμένοι κύκλοι στην Ευρώπη τότε θα υπάρξει πρόβλημα στην εξεύρεση της λύσης.

Οπως αναφέρει η Καθημερινή, συνεργάτες του πρωθυπουργού σε μια πρώτη αποτίμηση των συζητήσεων χθες και σήμερα στη Ρίγα, μιλούν για επαφές που είχαν ουσία με κατεύθυνση προώθησης των διαπραγματεύσεων, επιμένοντας ωστόσο ότι για να υπάρξει αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία θα πρέπει να γίνουν με ρεαλισμό βήματα από όλες τις πλευρές.

Παράλληλα, σημειώνεται πως ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο με τον οποίο συζήτησε για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Ουκρανίας και για την ανθρωπιστική βοήθεια που η χώρα μας έχει παράσχει προς το Κίεβο για την στήριξη της εκεί ελληνικής κοινότητας.

Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε και με τον Γεωργιανό ομόλογό του Ιρακλί Γκαριμπασβίλι.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα