Τρίτη πυρηνική δοκιμή για τη Βόρεια Κορέα

Την πρόθεσή της να προχωρήσει σε τρίτη πυρηνική δοκιμή γνωστοποίησε η Βόρεια Κορέα, χωρίς όμως να αναφέρει το χρονοδιάγραμμα. Όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Άμυνας της χώρας, οι δορυφόροι και οι ρουκέτες μεγάλου βεληνεκούς που αναμένεται να εκτοξευτούν και η πυρηνική δοκιμή στη οποία θα προχωρήσει θα προορίζονται για τις ΗΠΑ, «τον ορκισμένο εχθρό μας», σημειώνοντας ότι «οι λογαριασμοί» με τις ΗΠΑ πρέπει να διευθετηθούν με δύναμη και

όχι με λόγια.

«Ελπίζουμε να μην το πραγματοποιήσουν. Θα είναι λάθος κίνηση και χαμένη ευκαιρία» είπε ο Γκλιν Ντέιβις, ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στα θέματα της Βόρειας Κορέας και σημείωσε ότι δεν είναι καιρός για ένταση των σχέσεων στην κορεατική χερσόνησο.

Υπενθυμίζεται ότι δύο μέρες πριν από την ανακοίνωση, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε ψήφισμα για την επιβολή κυρώσεων κατά της Πιονγκγιάνγκ εξαιτίας της εκτόξευσης πυραύλου στις 12 Δεκεμβρίου. Η Βόρεια Κορέα είχε προχωρήσει σε πυρηνικές δοκιμές το 2006 και το 2009. Η νέα δήλωση δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για το ότι ο 30χρονος νέος ηγέτης της Β.Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν θα ακολουθήσει τα πολιτικά χνάρια του πατέρα του Κιμ Γιονγκ-Ιλ.

reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα