Τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από αεροπορική επίθεση της Ρωσίας στη Συρία

22:59 9/2/2017 - Πηγή: Antinews

Ένα ρωσικό πολεμικό αεροπλάνο έπληξε "κατά λάθος" ένα κτίριο την Πέμπτη στη βόρεια Συρία με Τούρκους στρατιώτες στο εσωτερικό, σκοτώνοντας τουλάχιστον τρεις στρατιώτες και τραυματίζοντας 11. Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε αμέσως τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να εκφράσει τη λύπη του για το γεγονός. Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι ο Πούτιν διαβίβασε τα συλλυπητήριά του για το "τραγικό συμβάν".

Η αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το πρωί κοντά στην πόλη αλ-Μπαμπ, την οποία προσπαθούν να ανακαταλάβουν από το Isis

τουρκικά στρατεύματα και Σύριοι μαχητές της αντιπολίτευσης που υποστηρίζονται από την Τουρκία. Τα δυσάρεστα νέα των θανάτων ήρθαν τη στιγμή που η Τουρκία θρηνούσε πέντε Τούρκους στρατιώτες που σκοτώθηκαν σε μια επίθεση του Isis μία ημέρα πριν. Ο τουρκικός στρατός δήλωσε ότι η Τουρκία και η Ρωσία διεξάγουν μια κοινή έρευνα για το περιστατικό.

Η Τουρκία και η Ρωσία πρόσφατα αποκατέστησαν τη σχέση τους που είχαν ενταθεί όταν η Τουρκία κατέρριψε ένα ρωσικό αεροσκάφος κοντά στα σύνορα με τη Συρία πριν από δύο χρόνια. Στα τέλη Δεκεμβρίου, οι δύο χώρες μεσολάβησαν για μια κατάπαυση του πυρός για τη Συρία και τον Ιανουάριο διεξήγαγαν ειρηνευτικές συνομιλίες στην Αστάνα του Καζακστάν. Αντάρτες της Συρίας και κυβερνητικοί αξιωματούχοι του προέδρου Μπασάρ Άσαντ παρακολούθησαν αυτές τις συνομιλίες. Οι θάνατοι από την αεροπορική επιδρομή της Πέμπτης αύξησαν τον αριθμό των Τούρκων στρατιωτικών που σκοτώθηκαν στην επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία σε 64.

independent.co.uk

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα