Τρέχει τώρα ο Τσίπρας να «μαζέψει τις δηλώσεις» για το ΔΝΤ και τους βουλευτές του

Η κυβερνητική πλειοψηφία κρατιέται με νύχια και με δόντια, αυτό είναι γεγονός αλλά άγνωστο ακόμα για πόσο καιρό θα αντέχει. Για του λόγου το αληθές δεν έχει άλλο νόημα ο προγραμματισμός συναντήσεων του Τσίπρα με βουλευτές του στο μέγαρο Μαξίμου αν δεν υπήρχε ο φόβος διαρροών που μπορεί να οδηγήσουν σε πτώση της κυβέρνησης, λόγω της εύθραυστης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας των 153 βουλευτών.

Υπενθυμίζουμε ότι έχουν προηγηθεί οι δηλώσεις του πρωθυπουργού στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ,

όπου χαρακτήρισε «ύποπτες» τις όποιες διαφοροποιήσεις προκύψουν στις ψηφοφορίες.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση κινείται σε δύο επίπεδα. Αφενός θέλει να ρίξει τους τόνους σε σχέση με τις δηλώσεις Τσίπρα για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο μνημόνιο και αφετέρου επιχειρείται η εξομάλυνση των σχέσεων με την γερμανική κυβέρνηση, ύστερα από την κόντρα Σόιμπλε-Τσίπρα με αφορμή τη συμμετοχή του Ταμείου στο τρίτο μνημόνιο.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη δηλώνει τώρα ότι «δεν ζητήσαμε από το ΔΝΤ να φύγει από την Ελλάδα αυτή τη στιγμή» και προσθέτει πως «η Ευρώπη θα έπρεπε να έχει τους μηχανισμούς να λύνει μόνη τα προβλήματά της εν μέσω οικονομικής κρίσης». Το σκεπτικό της κ. Γεροβασίλη είναι ότι το ΔΝΤ παραμένει ως τεχνικός σύμβουλος σ’ αυτό το μνημόνιο και εναπόκειται να αποφασίσει το ίδιο τον Μάρτη τι θα κάνει. Ωστόσο δεν μπορεί να εξηγήσει πειστικά η κυβέρνηση γιατί άνοιξε αυτό το θέμα και μάλιστα με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού.

Στο μεταξύ όμως και στον απόηχο αυτής της κόντρας που ξέσπασε με αφορμή το δημοσίευμα της «Die Welt» που χαρακτήριζε «ακυβέρνητο σκάφος» την Ελλάδα επικαλούμενο μάλιστα έκθεση της Γερμανικής πρεσβείας, την ύπαρξη της οποίας έκθεσης ούτε επιβεβαιώνει αλλά ούτε και διαψεύδει η Γερμανική πρεσβεία της Αθήνας, ο Γ. Δραγασάκης είχε συνάντηση με τον Γερμανό πρέσβη η οποία ήταν εφ’ όλης της ύλης για τις τρέχουσες εξελίξεις.

Τι μαγειρεύεται λοιπόν ύστερα από όλα αυτά;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα