Τραγωδία στη Ζάκυνθο: Νεκρός εντοπίστηκε ο 33χρονος αγνοούμενος - Εικόνες καταστροφής στο νησί

Τραγικό τέλος είχε η επιχείρηση αναζήτησης του 33χρονου αγνοούμενου άνδρα, ο οποίος παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό του από τα ορμητικά νερά που προκάλεσε η σφοδρή νεροποντή στη Ζάκυνθο. Ο άνδρας ανασύρθηκε νεκρός σε μεγάλη απόσταση από το σημείο της εξαφάνισής του.

Για πολλές ώρες η Πυροσβεστική και οι δυνάμεις της ΕΜΑΚ, όπως και η αστυνομία, αναζητούσαν τον 33χρονο άνδρα, το αυτοκίνητο του οποίου βρέθηκε ντελαπαρισμένο μετά τα χθεσινά έντονα καιρικά φαινόμενα, σε βαθύ πλημμυρισμένο χαντάκι στην

περιοχή του Βανάτου.

Ο νεαρός άντρας είχε βγει χθες το βράδυ με παρέα για να διασκεδάσει. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, η αστυνομία γνωρίζει ότι μέχρι τις 02:30 τα ξημερώματα ο 33χρονος βρισκόταν σε μπαρ της Ζακύνθου. Στην συνέχεια τα ίχνη του χάθηκαν.

Περίπου στις 08:00 το πρωί, συγγενής του ειδοποίησε τον αδελφό του, ότι το αμάξι του 33χρονου βρισκόταν πεσμένο σε βαθύ πλημμυρισμένο χαντάκι στο χωριό Βανάτο, μερικά μόλις χιλιόμετρα από το σπίτι του.

Ο αδελφός του αμέσως ειδοποίησε την πυροσβεστική υπηρεσία Ζακύνθου και την αστυνομία και άρχισαν οι έρευνες.


Προβλήματα στο νησί από τη βροχόπτωση

Από νωρίς το πρωί η πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε πάνω από 50 κλήσεις για βοήθεια, ενώ έχει ενισχύσει τις δυνάμεις της με 2 οχήματα, 11 πυροσβέστες και 2 διασωστικές λέμβους.

Στην περιοχή των Αμπελοκήπων απεγκλώβισε οικογένεια, η οποία είχε αποκλειστεί στο σπίτι της καθώς η στάθμη του νερού είχε ανέβει επικίνδυνα, ενώ στην Αγία Τρίαδα και την πόλη της Ζακύνθου, παρεμβαίνει για άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα.

Επίσης, έκλεισε η επαρχιακή οδός Ζακύνθου - Κερίου στο ύψος των Αμπελοκήπων, ενώ κατολισθήσεις έγιναν στο Βασιλικό και το Γερακαρίο. Αγροτικές καλλιέργειες καταστράφηκαν στο χωριό Κυψέλη.

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στο νησί, τόσο στην πόλη της Ζακύνθου, όσο και στα χωριά Πηγαδάκια, Σκουλικάδο, Τσιλιβή. Η κατάσταση έχει γίνει ακόμη χειρότερη, εξαιτίας των βουνών από σκουπίδια που υπάρχουν στους δρόμους.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα