Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά λόγω εορτών τα καταστήματα;

19:57 27/11/2016 - Πηγή: iPop

Ανοικτά τις δύο Κυριακές πριν από τα Χριστούγεννα αναμένεται να παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα. Στόχος, σύμφωνα με τον εμπορικό σύλλογο είναι να διευκολυνθούν οι καταναλωτές για να κάνουν τις εορταστικές αγορές τους, αλλά παράλληλα και να παρουσιαστεί αύξηση στον τζίρο των καταστημάτων.

Τονίζουμε, πως τα εμπορικά καταστήματα αναμένεται λειτουργήσουν την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, αλλά και την Κυριακή 18 Δεκέμβρη, καθώς Χριστούγεννα

και Πρωτοχρονιά φέτος πέφτουν Κυριακή.

Τι αναφέρει το άρθρο 16 το οποίο επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές;

«Την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των χρονικών περιόδων της παραγράφου 1 του άρθρου 15 του παρόντος νόμου (σημείωση: τακτικών εκπτώσεων και ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων). Σε περίπτωση που η πρώτη Κυριακή συμπίπτει με επίσημη αργία, η δυνατότητα μετατίθεται την επόμενη Κυριακή.Τις δύο (2) Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων.Την Κυριακή των Βαΐων.Την τελευταία Κυριακή κάθε έτους».

Την Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2016 όπως και την Κυριακή 1η Ιανουαρίου τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Σημειώνεται, πως παραδοσιακά και εθιμικά, όπως γίνεται στις 2 Ιανουαρίου, τα καταστήματα λιανικού εμπορίου θα παραμείνουν επίσης κλειστά.

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων, δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, αν και εκτιμάται πως θα τεθεί σε ισχύ στα μέσα Δεκεμβρίου.

The post Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά λόγω εορτών τα καταστήματα; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα