Τραμπούκος με… σφραγίδα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός

Τραμπούκος και με… σφραγίδα είναι ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, καθώς η άρση απορρήτου του τηλεφώνου του αποκάλυψε αυτό που λίγο πολύ όλοι γνώριζαν στον Πειραιά. Ότι δηλαδή ήταν αυτός που κινούσε τα νήματα, που όριζε τα Τάγματα Ασφαλείας που θα χτυπήσουν και που έδινε τις διαταγές στους υπόλοιπους μπράβους.

«Πολύ καλά έκανες! Παρεμπιπτόντως μάλλον θα φάνε γερό πέσιμο τα κομμούνια

στο Πέραμα. Έχουν βγει και βάφουν. Μάζεψε καμία 30αριά και πάνε από εκεί…».

Αυτό το SMS φέρεται να στέλνει ο Λαγός στο κινητό του «πυρηνάρχη» της Νίκαιας Γιώργου Πατέλη λίγη ώρα πριν από την επίθεση τον Σεπτέμβριο του 2013 μελών της Χρυσής Αυγής εναντίον αφισοκολλητών του ΚΚΕ στην λεωφόρο Δημοκρατίας με αποτέλεσμα να τραυματίσουν εννιά από αυτούς.

Όπως ίσως θα θυμάστε οι Χρυσαυγίτες τους επιτέθηκαν με μένος φωνάζοντας ότι τα κομμούνια δεν έχουν θέση στη Νίκαια (εμείς γράφουμε κόσμια γιατί το είπαν με άλλο τρόπο) και χτυπώντας με λοστούς και καδρόνια που πάνω είχαν πρόκες. Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα από εκείνη την επίθεση, όμως, λίγες ημέρες αργότερα έγινε το φονικό στην Αμφιάλη με τον Παύλο Φύσσα. Πρωταγωνιστές και πάλι οι ίδιοι, δηλαδή ο Λαγός που έδινε οδηγίες και ο Πατέλης που εκτελούσε. Το SMS του Λαγού στάλθηκε στις 23.10 της 13ης Σεπτεμβρίου 2013 και 40 λεπτά αργότερα έγινε η επίθεση στους αφισοκολλητές του ΚΚΕ.

Είναι η πρώτη φορά που τόσο ωμά ένας βουλευτής της εγκληματικής οργάνωσης δίνει οδηγίες για «πέσιμο» κατά του… εχθρού. Και το συγκεκριμένο μήνυμα θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη δίκη που θα γίνει τους επόμενους μήνες διότι σε συνδυασμό με τις μαρτυρικές καταθέσεις, δένει την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης που ήθελε με τη βία να προωθήσει τις ιδέες της, όπως γράφει και το έγγραφο των ανακριτών που πήγε στη Βουλή την Παρασκευή.

Ο Γιάννης Λαγός από την πλευρά του απάντησε με ύβρεις και απειλές μέσα από τον Κορυδαλλό. Διότι η… τραμπουκίλα δε φεύγει έτσι εύκολα.

Γράφει σε επιστολή του: «Αδέλφια, δεν λυγίζουμε. Πάρτε το χαμπάρι. Και όσο με αφορά, δεν αναγνωρίζω καμιά διεφθαρμένη ανακρίτρια, κανέναν αλήτη εισαγγελέα, καμία δικαιοσύνη που άγεται και φέρεται πίσω από μεγαλοσυμφέροντα. Αγκαζέ λοιπόν οι «μνημονιακοί» και «αντιμνημονιακοί» «δημοκράτες», όλο μαζί το σκυλολόι, απέναντί μας. Όλοι οι σιχαμένοι και μεις μόνοι. Άντε λοιπόν. Για να σας δούμε. Δεν σας φοβόμαστε και ούτε σας υπολογίζουμε. Και αυτά σας τα λέμε μέσα από την φυλακή. Μέσα από τα κελιά της τιμής μας. Χαίρομαι τους συναγωνιστές μου, απευθύνω ένα μεγάλο χαιρετισμό σε όλους εσάς και συνεχίζω πιστά και αφοσιωμένα δίπλα στον Αρχηγό. Και μία τελευταία κουβέντα σε σας, βρομερά σκουλήκια. Σας υπόσχομαι να σας πολεμήσω μέχρι την τελευταία μου ανάσα. Σας υπόσχομαι ότι θα είμαι μέλος της «εγκληματικής» οργάνωσης μέχρι να πεθάνω. Σας υπόσχομαι πολλές εκπλήξεις».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα