Τραμπ: Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας τη Βόρεια Κορέα

16:58 3/4/2017 - Πηγή: Antinews

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «ρυθμίσει» μόνος του το πρόβλημα με τη Βόρεια Κορέα, εάν η Κίνα συνεχίσει να μην ασκεί πίεση στην Πιονγιάνγκ. Σε αποκλειστικές δηλώσεις στους Financial Times, λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του Κινέζου ομολόγου του Σι Ζινπίνγκ, ο Τραμπ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Εάν η Κίνα δεν ρυθμίσει το βορειοκορεατικό, θα το κάνουμε εμείς».

Ο Σι Ζινπίνγκ αναμένεται να επισκεφθεί τις ΗΠΑ

την επόμενη Πέμπτη και Παρασκευή. Ο Τραμπ θα δεχθεί τον Κινέζο ομόλογό του στην ιδιόκτητη κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριδα. Στο ερώτημα εάν οι ΗΠΑ μπορούν να δράσουν μόνες τους, χωρίς να αναμένουν τη συνδρομή της Κίνας, ο Τραμπ εμφανίζεται κατηγορηματικός, χωρίς να προσθέτει άλλες λεπτομέρειες: «απολύτως».

«Η Κίνα θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα ας βοηθήσει, ή όχι, με την Βόρειο Κορέα. Εάν δεν το κάνει, αυτό δεν θα είναι καλό για κανέναν μας», προσθέτει ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας στη βρετανική οικονομική εφημερίδα. «Αυτό που ο πρόεδρος Τραμπ προσπαθεί να κάνει είναι να πιέσει την Κίνα περισσότερο, προειδοποιώντας για το τι θα ακολουθήσει αν δεν βοηθήσει ή αν δεν ενώσει τις δυνάμεις της με τις ΗΠΑ για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα» σχολιάζει στην εφημερίδα ο Ντένις Γουάιλντερ, πρώην αναλυτής της και σύμβουλος του Τζορτ Μπους

Χθες, η Αμερικανίδα πρέσβειρα στον ΟΗΕ Νίκι Χάλεϊ διεμήνυσε πως οι ΗΠΑ προτίθενται «να ασκήσουν πιέσεις» στην Κίνα ώστε να «αναλάβει δράση» κατά της κούρσας των πυρηνικών εξοπλισμών στην οποία αποδύεται η Βόρειος Κορέα.

ft.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα