Τώρα «λιώνει» στην αγκαλιά του... κακού, δεξιού Γιούνκερ

(Ανανεωμένο) Επειδή για ακόμη μια φορά ο Τσίπρας νομίζει ότι έχουμε μνήμη χρυσόψαρου και ξεχνάμε τι έλεγε και τι έκανε, μήπως να του θυμίσουμε ορισμένα πράγματα για τη... σχέση του με τον Ζ. Κ. Γιούνκερ;

Είναι ο ίδιος πρόεδρος της Κομισιόν που δεχόταν επίθεση από τον πρωθυπουργό. Σήμερα τον ευχαρίστησε για τη στάση του υπέρ της Ελλάδας, τον αγκάλιασε εγκάρδια και είπε σε όλους εμάς

για τη σχέση φιλίας που έχει η οποία έχει σφυρηλατηθεί χρόνια. Μας πήρανε τα δάκρυα για την «επίθεση φιλίας» σε έναν άνθρωπο ο οποίος κατά γενική ομολογία έχει λειτουργήσει άκρως φιλελληνικά όλα αυτά τα χρόνια.

Μπορεί πολλοί να τον κατηγορούν ως πότη, μέθυσο, πρωθυπουργό των σκανδάλων στο Λουξεμβούργο, άνθρωπο της Μέρκελ και άλλα πολλά. Όμως, στο ελληνικό ζήτημα μας προστάτεψε ουκ ολίγες φορές κι αν δεν ήταν αυτός ενδεχομένως να είχαμε πολύ πιο άσχημες εξελίξεις στην οικονομία.

Ο Τσίπρας βεβαίως είναι μετρ της κωλοτούμπας και δεν έχει κανένα πρόβλημα να «λιώσει» στην αγκαλιά του... κακού, δεξιού Γιούνκερ.

Θυμίζουμε ότι το 2014 ο νυν πρωθυπουργός μας έλεγε για τον Γιούνκερ: «Ο κύριος Γιούνκερ, υποψήφιος για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, έσπευσε να αναφερθεί στη Κύπρο, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει θετικό προφίλ στον ελληνικό και Κυπριακό λαό. Φαίνεται πως αντιμετωπίζει τους πολίτες ως χρυσόψαρα με ασθενή μνήμη.

Που θα έχουν ήδη ξεχάσει ότι το Γιούρογκρουπ και η πολιτική της κυρίας Μέρκελ που τον στηρίζει έριξαν τη Κύπρο στη πυρά. Γιατί ο ίδιος, ως Πρόεδρος του Eurogroup έως τον Ιανουάριο του 2013, έσπρωχνε, όσο μπορούσε την Κύπρο, στα νύχια των δανειστών. Γιατί ο ίδιος, επίσης, είχε χαρακτηρίσει επιβεβλημένο το «κούρεμα» των καταθέσεων στην Κύπρο. Και τώρα θέλει να παρουσιάσει εαυτόν ως προστάτη της Κύπρου».

Σ' εκείνη την ομιλία του ο Τσίπρας είχε πει ότι θα διώξει την τρόικα, θα κάνει διεθνή διάσκεψη για το χρέος και άλλες τέτοιες βλακείες, αλλά ποιος τον ακούει. Ο Τσίπρας τα είπε...

Να θυμίσουμε επίσης ότι η πρόεδρος της Βουλής του Τσίπρα, η κ. Κωνσταντοπούλου είχε επιτεθεί με σφοδρότητα πέρυσι στον Γιούνκερ; Το ξέχασε κι αυτό σήμερα ο πρωθυπουργός;

Είχε πει η Ζωή:

«Ο Ζαν Κλώντ Γιούνκερ αξιώνει την υποταγή του ελληνικού λαού λέγοντας μάλιστα ότι το κάνει και για το καλό τους. Επί πρωθυπουργίας του στο Λουξεμβούργο όμως θεσμοθετήθηκε ένα σκανδαλώδες πλαίσιο φοροαποφυγής που επέτρεψε σε εκατοντάδες πολυεθνικές επιχειρήσεις εκ των οποίων πολλές δραστηριοποιούνται στη Ελλάδα να φοροδιαφεύγουν σε βάρος του ελληνικού δημοσίου με απώλειες δεκάδες ή και εκατοντάδες δις», είπε η Πρόεδρος της Βουλής.

«Με ποιο ηθικό επιχείρημα επιχειρείται να κανοναρχηθεί ένας λαός που δεν έφταιξε και να εξανδραποδιστεί μια κοινωνία στο όνομα αυτού του χρέους που συνέπραξαν και διόγκωσαν εκείνοι οι ίδιοι που αναλαμβάνουν να υποδείξουν τους τρόπους ξεπλήρωσής του».

Έτσι για να μη νομίζει ο Τσίπρας και η παρέα του ότι είμαστε χρυσόψαρα. Και μη νομίζει ότι με το να γλείφει εκεί που πριν έφτυνε θα τον σώσει από την τιμωρία που του επιφυλάσσει ο ελληνικός λαός.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα