Αναζωπυρώνονται τα πύρινα μέτωπα στην Κύπρο – Εκτός ελέγχου ξανά η κατάσταση [εικόνες & βίντεο]

Εκτός ελέγχου εξακολουθεί να βρίσκεται ένα μεγάλο μέρος του πύρινου μετώπου που καίει για τρία 24ωρα μεγάλες εκτάσεις στην Κύπρο.

Ενώ νωρίτερα το πρωί της Τρίτης οι κυπριακές αρχές εξέφραζαν την ελπίδα ότι θα μπορούσαν να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση, λίγο μετά τις 12 το Τμήμα Δασών ανακοίνωσε ότι παρατηρούνται αναζωπυρώσεις στο μέτωπο Κούρδαλι και Λημέρια, και ότι το μέτωπο της Ασίνου είναι εκτός ελέγχου. Λόγω της έντασης της φωτιάς και του πυκνού καπνού ανακοινώθηκε ότι εκκενώνονται τα χωριά Σπήλια, Κούρδαλι και

Καννάβια.

Ηδη έχουν γίνει στάχτη περισσότερα από 15.000 στρέμματα, ενώ υπάρχουν νέες αναζωπυρώσεις σε δύο μέτωπα.

Ηδη δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη μάχη με τις φλόγες. Ο Μάριος Αριστοτέλους, 44 χρόνων, ο οποίος είχε τραυματιστεί χθες από ανατροπή του οχήματος στο οποίο επέβαινε με άλλους δύο συναδέλφους του, υπέκυψε στα τραύματά του. Στο ίδιο δυστύχημα είχε χάσει τη ζωή του και ο δασοπυροσβέστης Ανδρέας Σοφοκλέους, 49 χρόνων, πατέρας πέντε παιδιών.

Στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς παίρνουν μέρος -πέραν των 60 πυροσβεστικών οχημάτων, του Τμήματος Δασών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Άμυνας, της Επαρχιακής Διοίκησης και Κοινοτικών Συμβουλίων, καθώς και προσωπικό των υπηρεσιών αυτών- εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής που συνολικά αριθμούν πέραν των 350 ατόμων.

Επίσης, επιχειρούν, τα έξι αεροπλάνα του Ισραήλ, τα δύο Καναντέρ και δύο ελικόπτερα Super Puma της Ελληνικής Δημοκρατίας, δύο ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων και τα πτητικά μέσα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ εντός της ημέρας αναμένονται και τα πτητικά μέσα από τη Γαλλία και Ιταλία.

Αναστασιάδης: Πρόκειται πραγματικά για μια τραγική κατάσταση

Τραγική χαρακτήρισε την κατάσταση στο μέτωπο της πυρκαγιάς που μαίνεται στη Κύπρο (περιοχή Σολέας) ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, εκφράζοντας ικανοποίηση για την προσπάθεια κατάσβεσης, και ευχαριστώντας και συγχαίροντας όλους όσοι συμβάλλουν σε αυτό το έργο. Εξέφρασε επίσης ευχές για σύντομη ανάρρωση στους δύο τραυματίες πυροσβέστες.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία όλων των αρμοδίων φορέων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι πρόκειται «πραγματικά για μια τραγική κατάσταση». Άκουσε, πρόσθεσε, τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Δασών, της Πολιτικής Άμυνας, του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, του Αρχηγού της Αστυνομίας και ενημερώθηκε για την όλη κατάσταση, συστήνοντας προσοχή σε όλους. «Είναι ανεπανόρθωτες καταστροφές μέσα από την απροσεξία, την αμέλεια ή την άρνηση να δεχθούμε τους κινδύνους που προκαλούν πραγματικά τραγικές συνθήκες για τις κοινότητες της υπαίθρου».

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα