Το θαύμα συνεχίζεται στην Ιταλία: Απεγκλωβίστηκαν 9 άτομα - Υπάρχουν κι άλλοι επιζώντες στο ξενοδοχείο Rigopiano [video]

Εννέα ανθρώπους κατάφεραν να απεγκλωβίσουν οι διασώστες από το ξενοδοχείο Rigopiano. Ανάμεσά τους και τέσσερα παιδιά, τρία εκ των οποίων διασώθηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας. Την ώρα αυτή, όπως αναφέρει η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας La Repubblica, βρίσκεται σε εξέλιξη μια ακόμη επιχείρηση διάσωσης.

Τα εννέα άτομα που ανασύρθηκαν ζωντανά βρίσκονταν μέσα στην κουζίνα του ξενοδοχείου, όπου κατάφεραν να βρουν τρόφιμα, στις σαράντα οκτώ και πλέον ώρες, τις οποίες πέρασαν απομονωμένοι, μπλοκαρισμένοι από το χιόνι. Παράλληλα, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι διασώστες ακούνε

και άλλες φωνές, από το εσωτερικό του ξενοδοχείου, αλλά δεν έχουν ακόμη καταφέρει να καθορίσουν με ακρίβεια από ποιό σημείο προέρχονται. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι κτήριο του Rigopiano καλύφθηκε, μετά την χιονοστιβάδα και την κατολίσθηση, από τουλάχιστον τρία μέτρα χιόνι, το οποίο και με την πάροδο των ωρών έχει μετατραπεί σε πολύ σκληρό πάγο.

Ο επίσημος απολογισμός είναι τέσσερις νεκροί, ενώ οι αγνοούμενοι παραμένουν πάνω από είκοσι. Οι άνδρες και οι γυναίκες της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής, της Οικονομικής Αστυνομίας και του Ιταλικού Ερυθρού Σταυρού συνέχισαν να εργάζονται αδιάκοπα, κατά την διάρκεια όλης της νύχτας. Σε όλη την περιοχή, όμως, με την πάροδο των ωρών και την μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, αυξάνεται και ο κίνδυνος νέων κατολισθήσεων και χιονοστιβάδων, και για τον λόγο αυτό, οι ειδικοί παρακολουθούν αδιάκοπα κάθε επικίνδυνη αλλαγή στην βουνοπλαγιά του όρους Γκραν Σάσσο.

Μια χιονοστιβάδα καταπλάκωσε το τετραώροφο ξενοδοχείο την Τετάρτη το βράδυ, καταστρέφοντάς το ολοσχερώς και διασπείροντας τα ερείπια σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων στην κοιλάδα του πάρκου Γκραν Σάσο.

Περίπου 30 άνθρωποι βρίσκονταν στο ξενοδοχείο την ώρα του δυστυχήματος.

Τα ιταλικά μέσα μετέδωσαν νωρίς σήμερα ότι τα σωστικά συνεργεία έχουν ακούσει και άλλες φωνές στα ερείπια, όμως είναι δύσκολο να καθοριστεί από πού προέρχονται. Την πληροφορία αυτή δεν έχουν επιβεβαιώσει οι διασώστες.

Ο Κάρι πάντως τόνισε ότι τα συνεργεία θα συνεχίσουν να εργάζονται μέχρις ότου εντοπιστούν όλοι οι αγνοούμενοι.

Τέσσερα παιδιά κατάφεραν να απεγκλωβίσουν οι πυροσβέστες, από τα συντρίμμια και το χιόνι που καταπλάκωσαν το ξενοδοχείο Rigopiano, στην περιφέρεια της πόλης Πεσκάρα, στην κεντρική Ιταλία.

Δυο από αυτά, ένα αγοράκι οκτώ ετών και η αδελφή του, έξι χρόνων, είναι τα παιδιά του μάγειρα που είχε σημάνει πρώτος συναγερμό, στις πέντε και μισή την Τετάρτη το απόγευμα, μόλις η χιονοστιβάδα είχε προκαλέσει την κατάρρευση μεγάλου μέρους του ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα