Το “σύστημα ΠΑΣΟΚ” ανασυντάσσεται

17:19 1/2/2012 - Πηγή: Antinews

Το μεγάλο σχέδιο του ΠΑΣΟΚ δεν είναι να συμπράξουν οι Βενιζέλος –Λοβέρδος. Αυτό εκτιμούν ότι απλώς μπορεί να σώσει την παρτίδα. Το μεγάλο σχέδιο είναι ο Βενιζέλος να είναι ο μόνος υποψήφιος στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ!

Η ιδέα αυτή πλασάρεται ως ενωτική και με εξωστρεφή χαρακτηριστικά. Συνδέεται

δε με την πρόταση του (ομαδάρχη του Βενιζέλου) Σκανδαλίδη για άμεση αλλαγή ηγεσίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Με τα νέα δεδομένα της σύμπραξης Βενιζέλου -Λοβέρδου στην συνεδρίαση της Πέμπτης δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα στην ΚΟ.

Το σχέδιο των βενιζελικών είναι να γίνει πιο γρήγορα η αλλαγή ηγεσίας (δηλαδή πριν από τον Μάρτιο), να μαζέψουν το ΠΑΣΟΚ, να πάνε στις εθνικές εκλογές με ένα αξιοπρεπές ποσοστό, να μην υπάρξει αυτοδυναμία Σαμαρά, να κερδίσουν χρόνο ανασυγκροτήσουν την κεντροαριστερά μαζί με τον Κουβέλη και να διατηρήσουν το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» στην πραγματική εξουσία.

Αυτό το σχέδιο δεν αποκλείει τους παπανδρεϊκούς από τις εξελίξεις. Αντίθετα, τους θέλει μέσα στο «όλον ΠΑΣΟΚ» (που λέει και ο Βενιζέλος), αλλά χωρίς την πολιτική ηγεμονία. Οι δε παπανδρεϊκοί βρίσκονται σε θέση άμυνας, χωρίς νέο πρόσωπο – οι υποψηφιότητες Κατσέλη, Παπουτσή, Καστανίδη είναι αμυντικές. Η δική τους πρόταση είναι η δυαρχία: ο ΓΑΠ πρόεδρος, ο Βενιζέλος υποψήφιος πρωθυπουργός ή και πρόεδρος της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, και μετά τις εκλογές κανονική εκλογή ηγεσίας.
Ωστόσο στην παρούσα συγκυρία το πρώτο που λένε όλα τα μεγαλοστελέχη είναι η ενότητα του ΠΑΣΟΚ και η αποκατάσταση κάποιας σχέσης του με τον κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται το σχέδιο για ένα μόνο υποψήφιο.

Πίσω όμως από το σχέδιο να είναι μόνο μία υποψηφιότητα βρίσκεται ένας κορυφαίος υπουργός, που θεωρείται ότι πρόσκειται στον ΓΑΠ: ο Δημήτρης Ρέππας. Είναι εκείνος που την προηγούμενη εβδομάδα, μετά το κάζο στη Βουλή με τον Λοβέρδο για το ωράριο των φαρμακείων, έστελνε μήνυμα στους Βενιζέλο – Λοβέρδο ότι πρέπει να τα βρουν. Σκανδαλίδης – Ρέππας μίλησαν πριν ο πρώτος προτείνει την αλλαγή ηγεσίας της ΚΟ εδώ και τώρα.

Ο Σκανδαλίδης πήρε το μήνυμα και άρχισε τις ζυμώσεις. Έτσι στο γραφείο του Σκανδαλίδη την Δευτέρα έγινε συνάντηση με Μόσιαλο (εκ μέρους του Λοβέρδου), Κουκουλόπουλο (εκ μέρους Βενιζέλου), Κρεμαστινό (εκ μέρους ομάδας Παπανδρεϊκών), Ανδρουλάκη. Από αυτή προέκυψε η σύμπραξη.

«Στην απέξω» μένει ο Ραγκούσης, που είναι γνωστό ότι είχε κάκιστες σχέσεις με τον Βενιζέλο και έγραψε στο twiter: «η χώρα και η παράταξη χρειάζονται τώρα αλλαγή υποδήματος. Αλήθειες και όχι συγκάλυψη της κρίσης τους. Τομές με το παρελθόν». Δηλαδή η σύμπραξη ΒενιζέλουΛοβέρδου δεν λέει την αλήθεια και χρειάζεται τομή.

Keywords
Τυχαία Θέματα