Το... σφυροκόπημα άρχισε από τον ΕΝΦΙΑ

Το σφυροκόπημα του Μητσοτάκη κατά του Τσίπρα ενόψει της ΔΕΘ άρχισε από τον ΕΝΦΙΑ.

Η αιφνιδιαστική κίνηση του υπουργείου Οικονομικών να αναρτήσει κυριακάτικα τον ΕΝΦΙΑ, εκτός από ψυχρολουσία σε περίπου 7,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων και νομικά πρόσωπα, προκάλεσε και την άμεση αντίδραση

των αντανακλαστικών της Πειραιώς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άλλωστε, προετοιμάζεται με εντατικούς ρυθμούς για να αποδομήσει τα νέα ψέματα του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της 82ης ΔΕΘ, όταν θα επισκεφθεί με τη σειρά του τη Θεσσαλονίκη κατά το δεύτερο Σαββατοκύριακο της φετινής εκθεσιακής διοργάνωσης.

Με το καλημέρα ήρθε on camera η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Βασίλη Κικίλια που υπενθύμισε τα ψέματα του κ. Τσίπρα. Την κάλπικη υπόσχεσή του δηλαδή ότι πρόπερσι θα καταργούσε τον άδικο φόρο και πέρυσι θα τον μείωνε. Έσπευσε δε να επαναλάβει ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέει την αλήθεια και δεσμεύεται ότι θα μειώσει κατά 30% τον ΕΝΦΙΑ, στα δύο πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ.

Η διχαστική ρητορική με εμφυλιοπολεμικούς όρους στην οποία επιδίδεται τα τελευταία 24ωρα η κυβέρνηση, επιδιώκει σύμφωνα με γαλάζια στελέχη να πολώσει το κλίμα και να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα της οικονομίας και της κοινωνίας, αλλά και να καλύψει την αποτυχία της κυβέρνησης.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο πρόεδρος του κόμματος θα επιστήσει την προσοχή στους βουλευτές, να μην παγιδεύονται στη διχαστική ρητορική, αλλά να αναδεικνύουν τα πραγματικά προβλήματα, τις υποσχέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ που δεν υλοποιήθηκαν και τη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν οδηγηθεί οι Έλληνες, εξαιτίας της ανικανότητας και της μικροκομματικής λογικής με την οποία αντιμετωπίζει τα κρίσιμα ζητήματα ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Η αποφασιστικότητά του φάνηκε και από το άρθρο στην «Καθημερινή», όπου φάνηκε ξεκάθαρα ότι δεν θα δεχθεί την τακτική των διαχωριστικών γραμμών που στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέροντας τη διαμάχη μεταξύ αριστερών και δεξιών.

Στο επίκεντρο της αντιπολιτευτικής κριτικής του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθούν και τα ζητήματα της ασφάλειας, επισημαίνοντας την ανεπάρκεια της σημερινής κυβέρνησης να προστατέψει τους ίδιους τους πολίτες. Έτσι μετά τα τροχαία στην Κρήτη που προκάλεσαν την προσωπική παρέμβαση του Κ. Μητσοτάκη, στο στόχαστρο της Πειραιώς βρέθηκαν και οι αλλεπάλληλες πυρκαγιές που πλήττουν τη χώρα το φετινό καλοκαίρι, με αιχμή τη σημαντική καθυστέρηση στην ενοικίαση και παραλαβή πυροσβεστικών ελικοπτέρων, με την αξιωματική αντιπολίτευση να προσαρμόζει την πολιτική της πρόταση στο τρίπτυχο: πρόληψη – κατάσβεση – αποκατάσταση.

Η ΝΔ εστιάζει όχι μόνο στη διαχείριση της μιζέριας, αλλά και στην αποκατάσταση της κανονικότητας, λειτουργώντας πια ως η αυριανή κυβέρνηση του τόπου και επιχειρώντας να εμπνεύσει αισιοδοξία σε μια κοινωνία που σχεδόν αδυνατεί να πιστέψει ότι υπάρχει ελπίδα να βελτιωθεί σύντομα η κατάσταση.

Στο πλαίσιο αυτό, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδίδεται στην κατάρτιση και δημοσιοποίηση συγκεκριμένων προτάσεων αντιμετώπισης των προβλημάτων, σε μια προσπάθεια να περάσει στον κόσμο ότι έχει έτοιμο σχέδιο διακυβέρνησης, ρεαλιστικό, προσγειωμένο σε λύσεις και πάντως διαφορετικό στην ουσία του από αυτό του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγο πριν από την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου οι επιτελείς της οδού Πειραιώς μιλούσαν όχι μόνο για τον «εξαφανισμένο πρωθυπουργό», αλλά και για τον «άφαντο Καμμένο», καθώς από το κάδρο αποδόμησης της ικανότητας της σημερινής κυβέρνησης δεν απουσιάζει και το πρόσωπο του υπουργού Εθνικής Άμυνας, με φόντο και την επικείμενη συζήτηση της πρότασης για εξεταστική που αναμένεται να διεξαχθεί εντός του Σεπτεμβρίου στη Βουλή.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα