Το σενάριο-μούφα των επαναληπτικών εκλογών

Τι κοινό έχει ο Μιχαλολιάκος με τον Μπερλουσκόνι; Εκτός από το γεγονός ότι ο ένας είναι πολύ φασίστας και ο άλλος ολίγον, το κοινό τους είναι ότι την ίδια ακριβώς ημέρα και για διαφορετικούς βέβαια λόγους, διέρρευσαν την πληροφορία ότι θα ζητήσουν ομαδικές παραιτήσεις βουλευτών για να προκαλέσουν εκλογές.

Βεβαίως στην Ιταλία αν γίνει κάτι τέτοιο πάμε σίγουρα σε εθνικές εκλογές

καθώς το κόμμα του Σίλβιο είναι κυβερνητικός εταίρος και θα πέσει η κυβέρνηση επομένως.

Στην ελληνική πραγματικότητα, για δεύτερη φορά η Χρυσή Αυγή επαναφέρει αυτό το σενάριο και από χθες βουίζει ο τόπος ότι μπορεί να παραιτηθούν οι βουλευτές της σε 15 περιφέρειες της χώρας για να γίνουν εκλογές αφού θα παραιτηθούν και οι επιλαχόντες τους.

Βεβαίως αυτό δε σημαίνει ότι πάμε σε γενικές εκλογές αφού δεν προβλέπει κάτι τέτοιο το Σύνταγμα και δεν υποχρεώνει κανένας την κυβέρνηση να το κάνει.

Πιθανότατα να είναι μια επίδειξη πυγμής από τον Μιχαλολιάκο, αλλά για ποια πυγμή μιλάμε όταν οι Χρυσαγίτες με την πιθανότητα διώξεων έχουν λουφάξει και κλείνουν γραφεία; Μόνο ο Κασιδιάρης εμφανίζεται κι αυτός δεν προλαβαίνει να πληρώνει παράβολα για τις μηνύσεις που κάνει.

Το θέμα είναι το θα συμβεί αν πάμε σε ομαδικές παραιτήσεις και πώς θα γίνουν οι εκλογές; Για παράδειγμα θα μπορούν να πάρουν μέρος όλοι ή κάποιοι από τους παραιτηθέντες βουλευτές; Κι αν μέχρι τότε η Χρυσή Αυγή έχει κηρυχθεί εγκληματική οργάνωση για ποιες εκλογές θα μιλάμε;

Επίσης, μιλάμε για εκλογές για μία έδρα σε κάθε περιφέρεια. Με δεδομένες τις δημοσκοπήσεις θα την κέρδιζε η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ που θα ενισχύονταν περαιτέρω από το «δώρο» του Μιχαλολιάκου. Μήπως ορισμένες από τις 18 έδρες τις χάσει η Χρυσή Αυγή και τελικά μπει στη Βουλή αλλά ψαλιδισμένη; Αυτό το σκέφτεται καλά ο Μιχαλολιάκος και γι’ αυτό δεν έχει προχωρήσει σε μια κίνηση περισσότερο εντυπώσεων παρά ουσίας. Επομένως… μάλλον μούφα το σενάριο

Τι απαντά η Χρυσή Αυγή στο σενάριο; Πως “θα χρησιμοποιήσουν κάθε νόμιμο μέσο για να υπερασπιστούν τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους που καταπατούνται βάναυσα από μία ξενόδουλη κυβέρνηση“. Μας έγιναν και υπερασπιστές της Δημοκρατίας και απαιτούν συνταγματικά δικαιώματα τα οποία οι ίδιοι έχουν τσαλακώσει.

Και για να θυμόμαστε και το παρελθόν, άλλη μια φορά έχει γίνει αυτό και το έκανε… το ΠΑΣΟΚ. Ήταν η εποχή που έδυε το άστρο του Τσοβόλα μετά την καταδίκη του από το Ειδικό Δικαστήριο. Ο τότε βουλευτής Β΄ Αθήνας είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων και έπρεπε να πάρει τη θέση του άλλος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Με εντολή Ανδρέα τότε παραιτήθηκαν όλοι οι επιλαχόντες και η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας οδηγήθηκε σε εκλογές τις οποίες κέρδισε το ΠΑΣΟΚ διότι δεν κατέβηκε η ΝΔ (που ήταν τότε στην κυβέρνηση) αλλά και γιατί ο βασικός αντίπαλος ήταν ο…Βασίλης Λεβέντης της Ένωσης Κεντρώων. Την έδρα κέρδισε με μεγάλη πλειοψηφία για το ΠΑΣΟΚ ο Γεώργιος-Αλέξανδρος Μαγκάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα