Το σχέδιο της ΝΔ ποιο είναι;

19:26 9/5/2016 - Πηγή: Antinews

Είχαμε πει να μην είμαστε γκρινιάρηδες με τη Νέα Δημοκρατία και την παρουσία της στο χθεσινό... πάρτι του Τσίπρα και της ακροδεξιάς παρέας του στη Βουλή, όμως, δε γίνεται να μείνει ασχολίαστο το θέαμα.

Έπειτα από δύο, ομολογουμένως επιτυχημένες παρουσίες του Κυριάκου Μητσοτάκη σε προηγούμενες συνεδριάσεις και πολιτικές συγκρούσεις, χθες

ήταν σαν να μην υπήρχε. Σα να ήθελε να ξεφύγει από την πραγματικότητα που παρουσίασε ο πρωθυπουργός.

Καλώς ή κακώς χθες η κυβέρνηση εμφανίστηκε με ένα σχέδιο. Με μια πρόταση για το μείγμα πολιτικής που πιστεύει ότι θα βγάλει τη χώρα από την κρίση. Κατά τη γνώμη πολλών καταστροφική, αντιαναπτυξιακή, υφεσιακή, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ είναι μια πρόταση. Αλήθεια. Η πρόταση της ΝΔ που είναι; Πότε περιμένει να την παρουσιάσει; Είναι κανένα καλά κρυμμένο μυστικό το μείγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει ο Κυριάκος αν γίνει πρωθυπουργός; Διότι οι βουλευτές της ΝΔ έλεγαν χθες με στόμφο «έχουμε πρόταση και είναι καλύτερη από αυτήν της κυβέρνησης, όμως, γιατί δεν φωτίστηκε ο κόσμος περισσότερο; Γιατί είδε ένα κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέτει και να ψηφίζει τη δική του πρόταση, αλλά δεν είδε το άλλο κόμμα, τη ΝΔ, να καταθέτει εναλλακτικό σχέδιο για τους φόρους, το ασφαλιστικό, τα κόκκινα δάνεια, τις εισφορές των επαγγελματιών και επιστημόνων που ουρλιάζουν ή για τους δημοσιογράφους που τους κλέβουν ένα δισ. από τα αποθεματικά και τους κλείνουν το ταμείο. Αντιθέτως, ο Κυριάκος έδωσε εντολή να ψηφίσουν όλοι όχι στα μέτρα της κυβέρνησης ή «παρών» στην υπόθεση του αγγελιοσήμου.

Κι εν πάση περιπτώσει έδινε την εντύπωση ότι ήθελε να τελειώσει η χθεσινή ημέρα, να πάρει ο Τσίπρας τα δύσκολα μέτρα και... άμποτε γίνει αυτός πρωθυπουργός να εφαρμόσει τα ίδια μέτρα ρίχνοντας την ευθύνη σε όσους τα ψήφισαν. Μία από τα ίδια δηλαδή. Ό,τι έκανε και ο Τσίπρας που ψηφίζει μνημόνια αλλά τα φορτώνει στις... μνημονιακές κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και την βγάζει καθαρή.

Αυτό όμως δεν είναι «καθαρή» πολιτική πρόταση. Δεν είναι η δημιουργία ενός νέου οράματος για τη χώρα από το κόμμα που διεκδικεί την εξουσία. Δεν είναι καν μια σοβαρή αντιπολιτευτική φωνή η οποία αφού δεν μπορεί να βγάλει τον κόσμο στους δρόμους τουλάχιστον θα έπρεπε να του δώσει μια πρόταση διακυβέρνησης.

Ο Τσίπρας και η παρέα του νίκησαν κατά κράτος όχι γιατί ψήφισαν το χειρότερο μνημόνιο όλων των εποχών και θα υποστούν τη φθορά που τους αναλογεί. Αλλά γιατί έγιναν πιο... νεοφιλελεύθεροι της Νέας Δημοκρατίας. Είναι αυτό που λένε στα χωριά «ήρθε μια κυβέρνηση της Αριστεράς να περάσει τα μέτρα που δεν τόλμησε κυβέρνηση της Δεξιάς».

Αυτή είναι η μεγάλη ήττα της ΝΔ και του Κ. Μητσοτάκη. Που αφήνει τον Τσίπρα να παίζει μπάλα μόνος του και το μόνο που κάνει είναι... άμυνα στα λόγια. Αμ η πολιτική σύγκρουση θέλει και... τζαρτζάρισμα. Θέλει να στήσεις οχυρά στον αντίπαλο, θέλει να παίξεις... πικ εν ρόλ, δηλαδή συνεργασίες που λένε και στο μπάσκετ. Δεν θέλει να περιμένεις πότε θα κουραστεί ο αντίπαλος να πέσει κάτω από την τρεχάλα.

Και δε μπορεί ο Μητσοτάκης τη μια να είναι καλός στη Βουλή, να «ξεσκίζει» τον Τσίπρα και την άλλη να είναι εξαφανισμένος. Η ΝΔ οφείλει εδώ και τώρα να γίνει ξανά κόμμα εξουσίας, αλλιώς ας αφήσει τον Τσίπρα να είναι κυρίαρχος του παιχνιδιού και να καθορίζει την πολιτική και οικονομική ατζέντα. Κι άμα γίνει κυβέρνηση έτσι να μας... γράψετε. Ή αν γίνει να κάνει τα ίδια που έκανε η ΝΔ εδώ και δεκαετίες.

Όμως, η ελληνική κοινωνία χρειάζεται κάτι διαφορετικό, μια άλλη πρόταση. Αν η ΝΔ δεν μπορεί και είναι η μόνη που πρέπει να το κάνει, τότε κάτι πρέπει να αλλάξει άμεσα. Αλλιώς η χώρα θα διαλύεται, ο ανίκανος θα γελάει και ο Κυριάκος θα περιμένει να πέσει το φρούτο...

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα