Το παραπαίδι του Σόιμπλε

Πραγματικά έχουν τόσο θράσος στην κυβέρνηση που πρέπει να πούμε ότι... καλά μας κάνουν και ακόμη καλύτερα αυτά που θα έρθουν σε σύντομο διάστημα. Τα θέλει ο... τέτοιος μας που λέει και ο λαός, αφού βλέπουμε τους απίθανους αυτούς τύπους να εφαρμόζουν τόσο σκληρά μέτρα, να γίνονται πιο μνημονιακοί και από τον... Άδωνι και στην τελική να βρίζουν τη Νέα Δημοκρατία ή όποιον άλλον προσπαθεί να αρθρώσει λέξη αντιπολιτευτική.

Έχουν φτάσει στο σημείο να κατηγορούν τον Σαμαρά

επειδή μείωσε πέρυσι τα εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες που τώρα τα αυξάνει κατά 10% ένας υπουργός ονόματι... Σπίρτζης. Ναι, είναι ο γνωστός Πασόκος που είδε φως και μπήκε και έγινε και υπουργός. Αυτός ο τύπος είπε ότι η μείωση των εισιτηρίων από την προηγούμενη κυβέρνηση επιβάρυνε τον οργανισμό κατά 50 εκατ. ενώ αυτός που έκανε δωρεάν τις μετακινήσεις όταν τέθηκαν σε εφαρμογή τα capital controls χρέωσε μόλις 10 εκατ. Αυτά τα λέει ένας...αριστερός υπουργός κι εμείς μιλάμε τώρα για σοβαρότητα και ευαισθησία.

Βγάζουν ανακοινώσεις στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Χρειάζεται περισσή ποσότητα θράσους, εκείνοι που έφεραν τη χώρα και την ελληνική κοινωνία στα πρόθυρα της εξαθλίωσης, ενώ διατυμπάνιζαν το success story, εκείνοι που πίεζαν την κυβέρνηση να υπογράψει ό,τι χαρτί της έδιναν, ξαφνικά να θυμούνται το ένδοξο "αντιμνημονιακό" τους παρελθόν και να δίνουν μαθήματα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Είναι τρομεροί, θρασύτατοι και άθλιοι. Έχουν γίνει οι χειρότεροι οπαδοί του Θατσερισμού αυτοί που μέχρι πριν από δύο μήνες μιλούσαν για επανάσταση, για αλλαγή της Ευρώπης προς τα αριστερά, για τερματισμό της λιτότητας.

Αυξάνουν τα εισιτήρια του κοσμάκη, επιβαρύνουν τους ιδιοκτήτες ακινήτων με υπέρμετρους φόρους, τους αναγκάζουν να πληρώσουν φόρο ακόμη και για νοίκια που δεν εισέπραξαν. Τσακίζουν και τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα, διαλύουν τη μεσαία τάξη με μέτρα καθαρού νεοφιλελεύθερου χαρακτήρα. Ο Τσίπρας κάθε φορά που έχει πρόβλημα ικετεύει την Μέρκελ και τον... Ολαντρέου να βρει κάποια λύση για να μην τον πετάξουν με τις κλωτσιές από το πολιτικό σύστημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ένεκα της νίκης του στις εκλογές και της δραματικής κατάστασης στη ΝΔ αισθάνεται ισχυρός, αλαζόνας και κάνει ό,τι θέλει.

Που’ σαι να νιότη που’ δειχνες πως θα γινόμουν άλλος που λέει και το ποίημα. Ο μαρξιστής Αλέξης, ο οργισμένος νέος και ο ώριμος διώκτης του κεφαλαίου, της Μέρκελ ή της παγκόσμιας οικονομικής τάξης, έχει γίνει το πιο πιστό σκυλί του καπιταλισμού, του κεφαλαίου, της σκληρής λιτότητας. Το παραπαίδι του Σόιμπλε κατάντησε ο Αλέξης κύριοι της Αριστεράς που καμώνεστε ότι κυβερνάτε.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα