Το κόμμα που άφησε ο Σαμαράς το κατέστρεψε ο Μεϊμαράκης

Μετά από τα καντήλια και τα λοιπά κοσμητικά επίθετα του Βαγγέλα επήλθε νηνεμία. Να είναι αυτό που λέμε ηρεμία πριν από τη θύελλα; Να είναι μια προσπάθεια να κρατηθεί σε κάποια επίπεδα ο εξευτελισμός του κόμματος και ο αυτοεξευτελισμός κάποιων μεγαλόσχημων στο κόμμα, εντός κι εκτός Συγγρού; Ότι κι αν είναι χθες μόνο που δεν αγκαλιάστηκαν οι μονομάχοι, πλην του Μεϊμαράκη που προτίμησε να μην φωτογραφηθεί με τους άλλους. Όλοι μαζί και ο ψωριάρης μόνος που λέει κι ο λαός μόνο που εδώ δεν είναι ο ψωριάρης είναι ο σκανδαλιάρης και ο… αρκουδιάρης μόνος του.

Ούτε στην Κ.Ο.

συζήτησαν το κρίσιμο ζήτημα της ενότητας του κόμματος και των εκλογών. Θα γίνουν κανονικά; Να πιστέψουμε τους όρκους του Βαγγέλα ή ετοιμάζεται κανένα άλλο κολπάκι; Α, και κάτι άλλο. Δεν πήγε ο Καραμανλής στη συνεδρίαση κι αυτό σημαίνει κάτι λέει το ρεπορτάζ. Είτε είναι χολωμένος με τα όσα συμβαίνουν, είτε ετοιμάζει μια μεγάλη κίνηση, όπως λένε κάποιοι άλλοι είτε απλά είχε τραπέζι σε καμιά χασαποταβέρνα και δεν μπορούσε να το αναβάλει.

Σε γενικές γραμμές μετά τον χαμό της Τρίτης η ημέρα κύλησε σε στυλ «αγαπιόμαστε, φιλιόμαστε» και δεν τρέχει τίποτε. Ή έτσι θέλουν κάποιοι να πιστεύει ο κόσμος.

Ας μην γελιόμαστε. Στη Νέα Δημοκρατία άνοιξε το καπάκι της χύτρας και θα σκάσει με πάταγο. Ας μην κοροϊδευόμαστε. Η ΝΔ δεν θα είναι ποτέ ίδια, είτε γίνει συνέδριο είτε γίνουν εκλογές και βγει κάποιος από τους τέσσερις πρόεδρος. Απλά αν βγει ο Τζιτζικώστας τότε έχει μια ευκαιρία να κάνει σύνθεση και να ενώσει όλες τις δυνάμεις που υπάρχουν στην ΝΔ.

Όμως όλα αυτά είναι υποθέσεις. Όπως δείχνουν τα πράγματα η ΝΔ βγαίνει χαμένη από όλη αυτή τη διαδικασία και ο Αλέξης ο μεγάλος κερδισμένος. Με μνημόνια, με σκληρά μέτρα, με κρυμμένα εκατομμύρια και ποιος ξέρει με τι άλλο και θα συνεχίσει να κυβερνά γιατί δεν θα υπάρχει αντίπαλος. Κάποιοι φρόντισαν να «κουρέψουν» το κόμμα και να ισχυροποιήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Και πρέπει να πούμε μια αλήθεια, έστω κι αν κάποιους δεν τους συμφέρει. Το 2009 ο Σαμαράς πήρε ένα κόμμα διαλυμένο, με τον Κώστα Καραμανλή να αναλαμβάνει το ρόλο του… Βούδα της Ραφήνας και να κάνει διαλογισμό. Με την Ντόρα να καραδοκεί να αρπάξει τη ΝΔ και με το ΠΑΣΟΚ να κάνει περίπατο αφού τότε το άστρο του Γ. Παπανδρέου έλαμπε.

Πήρε ένα «περίπτερο» ο Σαμαράς και κατόρθωσε να το κάνει… σούπερ μάρκετ. Παρέδωσε πριν μερικούς μήνες ένα κόμμα, όρθιο παρά τις ήττες και χωρίς πολλά προβλήματα. Εκτός από τους τουιτεράδες παπαγάλους που έπαιζαν και συνεχίζουν να παίζουν παιχνίδια.

Αυτό το κόμμα που άφησε ο Σαμαράς το κατέστρεψε ο Μεϊμαράκης μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Παρέδωσε κόμμα και αυτοί παραδίδουν… απόκομμα. Πολύ φοβούμαστε ότι η θύελλα θα ξανάρθει και θα είναι τσουνάμι. Δυστυχώς η ΝΔ δεν θα είναι αυτή που ήταν. Κι αν πρέπει να αλλάξει και να γίνει ένα καλύτερο αστικό αλλά και φιλολαϊκό κόμμα πρέπει να το κάνει άμεσα. Αλλιώς θα γίνει ΠΑΣΟΚ και θα αφήσει ένα τεράστιο κενό στο χώρο της κεντροδεξιάς. Αν δεν βρεθεί κάποιος να το καλύψει σίγουρα θα προκύψει κάποιος Καραγκιόζης να το κάνει. Γιατί η φύση και η πολιτική απεχθάνεται τα κενά…

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σαμαράς, Μεϊμαράκης,samaras, meimarakis