Το κόμμα επιστρέφει…

07:31 8/7/2013 - Πηγή: Antinews

Οι υπουργοί δεν ήταν εδώ και πάρα πολύ καιρό πρόθυμοι και τα κομματικά στελέχη δεν τα κατάφερναν. Όσο για τους βουλευτές, οι περισσότεροι χάθηκαν στον κοινοβουλευτικό ωκεανό των υποχρεώσεων, ενώ η ποιοτική στάθμη ήταν χαμηλή. Ο Αντώνης Σαμαράς σάλπισε για την εξόρμηση και έδωσε από χθες τα ηνία του κόμματος στη νέα

γενιά. Αυτή θα αποφασίσει πλέον που θέλει να πάει το κόμμα. Αν θα το τρέξει, αν θα δουλέψει, αν θα ξανασυναντήσει, μυρίζοντας θυμάρι και βασιλικό, τις χαμένες γενιές των νεοδημοκρατών που βρήκαν στέγη αλλού.

Από χθεςωτο πρωί, αντικειμενικά, παρά την όποια κριτική μπορεί να ασκηθεί για το γεγονός ότι δεν στήθηκε κάλπη για το νέο γραμματέα, Ανδρέα Παπαμιμίκο, αλλά τον ανακήρυξαν, γυρίζει μια νέα σελίδα στο κόμμα. Ουσιαστικά το κόμμα επιστρέφει και καλείται να πιάσει το νήμα που το άφησαν κάποιοι πριν από πολύ καιρό.

Ο Πρωθυπουργός έχει σημάνει την πολιτική αντεπίθεση που είναι αναγκαία για να υλοποιηθεί και το σχέδιό του για τη «Νέα Ελλάδα». Ο στόχος είναι: «Θέλουμε να μπούμε ξανά στο καφενείο, εκεί όπου δεν ακούγεται πια η φωνή της ΝΔ. Και η νέα ηγεσία του κόμματος είναι η πλέον κατάλληλη να το πετύχει».

Επιστροφή σε παλιές δοκιμασμένες συνταγές; Πιθανόν. Η ουσία είναι ότι το κυβερνών κόμμα θα επιχειρήσει να ανακάμψει στηριζόμενο στον «ανώνυμο και παραμελημένο κομματικό στέλεχος» και όχι μόνο στον βουλευτή». Παράλληλα στο Μέγαρο Μαξίμου εμμένουν στην άποψη ότι και η δράση των «αφανών και σιωπηλών τής ΚΟ» θα φέρει πολύ σύντομα αποτελέσματα.

«Ο βουλευτής γνωρίζει καλά την περιφέρειά του, τους ξέρει όλους έναν προς έναν και μπορεί να τους μιλήσει στη γλώσσα τους». Προφανώς θα τους μιλήσει απλά πίνοντας καφέ μαζί τους. Εν αντιθέσει προς τους υπουργούς, οι οποίοι κατά κανόνα εμφανίζονται σε μια περιοχή «περιστοιχιζόμενοι από κουστωδίες, ομιλούν από καθέδρας, συγκεντρώνουν και μερικά σημειώματα με αιτήματα και αποχωρούν χωρίς να σφίξουν το χέρι του ακροατηρίου τους και χωρίς καλά καλά να καταλάβουν σε ποιους μιλούσαν».

Μαζί με τους βουλευτές θα είναι και το κόμμα, σε μια προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα, αφού ελάχιστα μέλη της σημερινής κυβέρνησης συχνάζουν σε μέρη όπου μπορούν να συναντήσουν κοινούς θνητούς.

Μπορεί να αρχίσουν σιγά-σιγά τα μπάνια του λαού, αλλά η καλύτερη περίοδος για επαναπροσέγγιση με τον κόσμο είναι αυτή, με τα πανηγύρια στην περιφέρεια να έχουν την τιμητική τους και άρα το κόμμα πρέπει να δώσει το παρών για να ξανανταμώσει την βάση.

Αυτή η αντεπίθεση θα έχει ως αιχμή το νέο γραμματέα και τους βουλευτές, θα συμπεριλάβει όμως και το σύνολο των στελεχών της ΝΔ, ώστε να αναδειχθεί και η μεγάλη προσπάθεια που έγινε επί ένα χρόνο με πρωθυπουργό τον Αντ. Σαμαρά.

Εκ παραλλήλου κυοφορούνται αλλαγές στην πολιτική και στην οργανωτική δομή του Κινήματος και εκ των πραγμάτων θα ανανεωθούν και οι γραμματείες του κόμματος. Η ανασύνθεση έχει ξεκινήσει εκ των έσω και ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή. Μένει να αρχίσει να φαίνεται και στο πολιτικό σύστημα.

Αργά και μεθοδικά θα προωθηθούν πρόσωπα, ιδέες και μηχανισμοί που θα αποτελέσουν τη βάση ενός νέου πολιτικού συστήματος για τη διαμόρφωση του οποίου εξελίσσεται επιπροσθέτως και ένα ενδιαφέρον παρασκήνιο, το οποίο προετοιμάζει μετακινήσεις πολιτικών στελεχών, αλλαγές στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος και διευκόλυνση της αποσύνθεσης των αντιπάλων, εν προκειμένω του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής.

Η ουσία είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει δώσει σήμα ότι το κόμμα επιστρέφει. Η ΝΔ του μέλλοντος, στην εποχή της Νέας Ελλάδας θα είναι ένα διαφορετικό κόμμα.

Μάρκος Αυρήλιος

Keywords
Τυχαία Θέματα