Το “καλό κλίμα” με την Γερμανία δεν βοήθησε τον Ολυμπιακό

Τελικά η Σάλκε δεν κάθισε να φάει 4 γκολ στο όνομα του καλού κλίματος

Ήττα για τον Ολυμπιακό στο Φάληρο 1-2 από τη Σάλκε, για να αποδειχτεί ότι όσοι γκρίνιαζαν για το φετινό σχεδιασμό της ομάδας είχαν τα δίκια τους. Μέτριος ο Ολυμπιακός και κατά πάσα πιθανότητα μη ανταγωνιστικός φέτος στο θεσμό του Champions League.

Η ομάδα χτίστηκε για να διατηρήσει τα εγχώρια πρωτεία, στην Ευρώπη όμως τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά.

Τηρώντας τις παραδόσεις λοιπόν, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ μέσα στο «Καραϊσκάκη». Οι «ερυθρόλευκοι», ισοφάρισαν με τον Αμπντούν (58΄) το γκολ που είχε σημειώσει ο Χέβεντες (41΄) αλλά ο Χούντελαρ ένα λεπτό αργότερα έδωσε ξανά προβάδισμα στους Γερμανούς, «κόβοντας» τα πόδια των ερυθρόλευκων πάνω που πίστεψαν ότι κάτι μπορούν να πάρουν από το ματς. Η άμεση απάντηση αποδιοργάνωσε εντελώς την ομάδα του Ζαρντίμ που στη συνέχεια δεν απείλησε ιδιαίτερα. Η ήττα θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις,  αν η Σάλκε δεν έχανε πέναλτι στο 62ο λεπτό.
Σε σχέση με την περυσινή ήττα από την Μαρσέιγ, ο Ολυμπιακός φέτος απέναντι στην Σάλκε δεν έχει καν το ελαφρυντικό της αγωνιστικής απραξίας. Παρουσίασε  αδυναμίες, τόσο στην αμυντική λειτουργία, όσο και στην απουσία του ποδοσφαίρου πρωτοβουλίας που συνήθιζε να παίζει στα εντός έδρας ματς.

Το 1-2 είναι δίκαιο και το χειρότερο είναι ότι οι Γερμανοί κατάφεραν να φύγουν χωρίς ιδιαίτερη πίεση με την νίκη από το «Καραϊσκάκη» και να είναι πλέον φαβορί για την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Ο  Ολυμπιακός πρέπει να ανασυνταχθεί και να βελτιωθεί, αν θέλει να παίζει Ευρώπη και στις αρχές του 2013.

Ο Ζαρντίμ δεν έπεισε τους οπαδούς με την ομάδα που παρουσίασε και αν και είναι πολύ νωρίς για να κριθεί, κάθε σύγκριση με τον Ερνέστο μάλλον είναι περιττή.

Αυτοί που χρωστάνε, δεν …νικάνε πλέον τους Γερμανούς.

Συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Μέγιερι, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανωλάς, Κοντρέρας, Μοδέστο (68’ Γκρέκο), Μανιάτης, Μασάντο, Φουστέρ (58’ Ιμπαγάσα), Τζεμπούρ, Αμπντούν (68’ Μήτρογλου).
Σάλκε (Χουμπ Στέφενς): Ούνερσταλ, Χέβεντες, Παπαδόπουλος, Μάτιπ, Φουξ, Χόλτμπι, Τζόουνς (Χέγκερ), Μπαρνέτα (77’ Αφελάι), Νόιστεντερ, Φαρφάν, Χούντελααρ (90+2’ Ντρέξλερ

Μ.Ο.

Keywords
Τυχαία Θέματα