Το φυσάνε και δεν κρυώνει

Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουμε για εκείνη την διάσημη φράση, λίγο πριν από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Η φράση είχε αποδοθεί στον δούκα Λουκά Νοταρά κι έλεγε: «Καλύτερα φέσι τούρκικο, παρά τιάρα παπική».

Το τι έγινε και ποιος είχε δίκιο το έγραψε η ιστορία, όμως, στις μέρες μας και σε πολιτικό επίπεδο υπάρχει μια άλλη φράση που ταιριάζει γάντι. «Καλύτερα τον Αλέξη και την συμμορία του, παρά τον Κυριάκο και τη ΝΔ».

Δυστυχώς δεν το λένε οι αριστεροί, ούτε καν οι Πασόκοι το αναφέρουν. Η πλειοψηφία όσων δεν θέλουν να δουν τη ΝΔ στην εξουσία προέρχονται από το χώρο της δεξιάς.

Μίσος. Αυτή είναι η λέξη που χαρακτηρίζει όσα αισθάνονται ορισμένοι δεξιοί της συμφοράς για τον Μητσοτάκη. Αδιαφορούν βεβαίως με το γεγονός ότι τα κόμματα δεν είναι οι αρχηγοί τους ή οι σύμβουλοι. Τα κόμματα είναι οι ιδέες και ο κόσμος που πιστεύει σ’ αυτές. Ακόμη κι αν ο Κυριάκος δεν είναι αρεστός, τον θεωρούν κακό πολιτικό ή ότι θα γίνει κακός πρωθυπουργός, εδώ έχουμε να κάνουμε με άλλο διακύβευμα. Έχουμε να κάνουμε με την απομάκρυνση της άθλιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Έχουμε να κάνουμε με την ύστατη προσπάθεια να αλλάξει η χώρα μέσα από τη ΝΔ. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο.

Μια σημαντική μερίδα της Νέας Δημοκρατίας, είτε επειδή έχουν άσβεστο μίσος από το παρελθόν, είτε γιατί βρίσκονται στην… απ’ έξω τους τελευταίους μήνες και δεν τους υπολογίζει κανείς, σαμποτάρουν με κάθε τρόπο το κόμμα και τον Μητσοτάκη.

Θα τους καταλάβετε διαβάζοντας… δήθεν δεξιές εφημερίδες που είναι πιο Συριζαίϊκες κι από την Αυγή. Ειδικά όταν πρόκειται να χτυπήσουν την ηγεσία της ΝΔ.

Το βλέπουμε και τον τελευταίο καιρό, από τη στιγμή που ο Μητσοτάκης πήγε στο συνέδριο της ΔΗΣΥ. Ή από τότε που τόλμησε η ΝΔ να θέσει το θέμα με τον Καμμένο και τον ισοβίτη.

Πολύ περισσότερο δε από τη στιγμή που κάποιοι είχαν την τόλμη να μιλήσουν για τον άθλιο ρόλο των καραμανλικών ή να υπογραμμίσουν τις ευθύνες που είχε και έχει ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Υπάρχουν στελέχη και βουλευτές της ΝΔ που έχουν ένα μείζον πρόβλημα. Δεν συγχώρησαν την… δεύτερη επανάσταση στο κόμμα, μετά από την εκλογή του Σαμαρά.

Ο Κυριάκος τους… ξέφυγε κι από εκεί που είχαν δεδομένη τη νίκη τους, έσπασαν τα μούτρα τους κι αυτό δεν μπόρεσαν να το συγχωρήσουν. Εκεί ξεκίνησε και το μίσος τους, προφανώς γιατί οι Νεοδημοκράτες τους χάλασαν τα σχέδια. Για σκεφτείτε μια ΝΔ με πρόεδρο τον Μεϊμαράκη και μια ωραία συνεργασία με τον Τσίπρα; Για σκεφτείτε μια ανύπαρκτη αξιωματική αντιπολίτευση, βορά στις ορέξεις του Αλέξη, του Πολάκη, του Παπαγγελόπουλου;

Το μίσος τους είναι άσβεστο. Δεν θέλουν με τίποτε τη ΝΔ στην εξουσία, δεν θέλουν με τίποτε τον Κυριάκο πρωθυπουργό. Αν μπορέσουν θα κρατήσουν για άλλα τέσσερα χρόνια τον Τσίπρα. Αν δεν μπορέσουν απλά θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις μιας δεξιάς παρένθεσης και με την προοπτική της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας το 2020, να διασπάσουν το κόμμα. Αυτό είναι το σχέδιό τους και θα αρχίσει να ξετυλίγεται το συντομότερο, όσο ο Τσίπρας χάνει και τα τελευταία του στηρίγματα.

Έχουμε γράψει από καιρό ότι θα ξεκινήσει μια συντονισμένη κίνηση, μια οργανωμένη επίθεση αποδόμησης της ΝΔ και προσωπικά του Μητσοτάκη. Ο συντονισμός θα γίνεται από το Μαξίμου, όργανα θα είναι ακόμη και… δεξιοί δημοσιογράφοι, πριμαντόνες θα βρίσκονται και μέσα στο κόμμα. Για να δούμε αν θα τους περάσει κι αν θα κρατήσουν τον Τσίπρα για πάντα στην εξουσία.

Η ΝΔ έχει προβλήματα, θέλει να κάνει ακόμη πολλά, έχει κάνει και θα συνεχίσει να κάνει λάθη. Θα είναι όμως καλύτερη κυβέρνηση από αυτήν του Τσίπρα και του Καμμένου. Αυτοί είναι οι εχθροί...

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα