Αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το Noor1 κατέθεσε ο Καμμένος

Οι δικηγόροι του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμένου κατέθεσαν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου πολυσέλιδη αναφορά ο σχετικά με την υπόθεση Noor1.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην αναφορά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας περιλαμβάνει στοιχεία για άγνωστες πτυχές της υπόθεσης του Noor1.

Ήδη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει διατάξει να ερευνηθεί το περιεχόμενο της αναφοράς του κ. Καμένου από αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό και ήδη έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία

Εφετών Πειραιά.

Παράλληλα με εντολή της Ξένης Δημητρίου ερευνώνται και τυχόν πειθαρχικές ευθύνες για δικαστικούς λειτουργούς που χειρίστηκαν την εν λόγω υπόθεση.

Στο μεταξύ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες που διενεργούνται από τον εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Μπρακουμάτσο σχετικά με τις καταγγελίες Γιαννουσάκη- Μαρινάκη ότι υπήρξαν πιέσεις προς τον ισοβίτη Ευθύμιο Γιαννουσάκη (εκτίει ποινή του για την υπόθεση του πλοίου Noor1 με τη μεταφορά του φορτίου των 2,1 τόνων ναρκωτικών) για να εμπλέξει στην υπόθεση τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μπρακουμάτσος τις προσεχείς ημέρες θα καλέσει σε εξηγήσεις πρόσωπα που έχουν καταγγελθεί για την υπόθεση.

protothema.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα