Το ΔΝΤ άρχισε την αντιπολίτευση στη ΝΔ

13:48 6/4/2012 - Πηγή: Antinews

Μετά τη χθεσινή δήλωση – απάντηση της ΝΔ στους εκβιασμούς του Ταμείου για τις εκλογές, από την Ουάσιγκτον διαρρέεται τώρα μια… ενόχληση για τον Γ. Μιχελάκη και την επιθετική απάντηση της ΝΔ.

Να θυμίσουμε ότι ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ

κ. Ράις  δήλωσε χθες για τις εκλογές: “Οι εκλογές δημιουργούν όντως μια αβεβαιότητα για την εφαρμογή των δημόσιων πολιτικών. Αλλά θα ήθελα να προσθέσω ότι αυτού του είδους η αβεβαιότητα είναι πάντα παρούσα, όταν μια χώρα πραγματοποιεί εκλογές, έτσι δεν είναι κάτι το ειδικό για την Ελλάδα».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ απάντησε ως εξής: «Η Ελλάδα έχει Δημοκρατία. Και οι εκλογές είναι θεμελιώδες στοιχείο του Κοινοβουλευτισμού.  Οι εκλογές έχουν αποφασισθεί μαζί με τη συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου.  Δεν αποτελούν πηγή αβεβαιότητας.  Ο λαός θέλει και πρέπει να εκφραστεί πολιτικά.  Και αυτό θα γίνει άμεσα».

Τώρα, λοιπόν, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ (φυσικά) στο ΔΝΤ εμφανίζονται ενοχλημένοι διότι, λένε, ότι παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του κ. Ράις κι ότι δεν ανησυχούν για το αποτέλεσμα της κάλπης αλλά προβληματίζονται για το πώς θα συνεχιστεί το πρόγραμμα λιτότητας.

Επειδή τόλμησε η ΝΔ να υποστηρίξει τα αυτονόητα, οι δανειστές μας θέλουν να μας βάλουν και χέρι. Αντί η κυβέρνηση να βγει ξεκάθαρα και να πει ότι οι εκλογές είναι ελληνική υπόθεση και δημοκρατική διαδικασία, κάνουν την πάπια.

Κλιμακώνουν τις πιέσεις

Την ίδια στιγμή, πάντως, οι δανειστές μας φροντίζουν να μας υπενθυμίσουν ότι αυτοί κάνουν κουμάντο.

Για αβεβαιότητα στις αγορές σχετικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τις εκλογές, κάνει λόγο ο Τσ. Νταλάρα. Για τον κίνδυνο χρεοκοπίας που δεν έχει εκλείψει, μιλά η Λαγκάρντ. Για πηγή αβεβαιότητας οι κάλπες, λέει το ΔΝΤ ενώ Ευρωπαίοι αξιωματούχοι όπως ο Σόιμπλε κι όχι μόνο, έχουν αρχίσει και πάλι να πιέζουν και να εκβιάζουν την Ελλάδα.

Φανταστείτε. Ακόμη δεν έχουν προκηρυχθεί οι εκλογές και από το εξωτερικό οι ωμές παρεμβάσεις έρχονται εν ριπή οφθαλμού.

Μιλώντας στο CBS η Κ. Λαγκάρντ δηλώνει ότι ενόψει των ελληνικών εκλογών, είναι αναγκαίο να υπηρετηθεί με συνέπεια το συμφωνηθέν πρόγραμμα των διαρθρωτικών αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και αναφέρει ότι δεν είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα έχει αποφύγει τη χρεοκοπία και την υποχρεωτική έξοδο από την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Υπάρχουν ακόμα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και αυτό συμβαίνει σε αρκετές χώρες τις Νότιας Ευρώπης, συν στην Ιρλανδία», διαμηνύει η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Ο Τσ. Νταλάρα από την πλευρά του, μιλώντας στον Σκάι τονίζει ότι: «οι εκλογές στην Ελλάδα δημιουργούν αβεβαιότητα και κάποια ανησυχία στις αγορές. Είναι σημαντικό ότι πλέον το πολιτικό προσωπικό της χώρας συνειδητοποιεί την ανάγκη μεταρρυθμίσεων στη χώρα” δηλώνει και προσθέτει με τρόπο ότι “η παρούσα κυβέρνηση και η νέα κυβέρνηση που θα εκλεγεί πρέπει πάση θυσία να παραμείνει προσηλωμένη στο στόχο των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής προσαρμογής”.

Από την άλλη, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζ. Ράις ενοχλήθηκε από τον επιθετικό τό

Keywords
Τυχαία Θέματα