Το απόλυτο χάος με το μεταναστευτικό

H υπόθεση του Ωραιοκάστρου καθώς και η παραίτηση Βουδούρη, επιβεβαιώνουν ότι ακόμη και σήμερα η κυβέρνηση λειτουργεί σε συνθήκες χάους. Ακόμη και σήμερα δε γνωρίζει πόσοι είναι οι πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα, πόσα είναι τα προσφυγόπουλα και που διαβιούν. Άλλοι μιλούν για 60 χιλιάδες, πολλοί περισσότεροι από τα προ πραξικοπήματος στην Τουρκία επίπεδα, άλλοι δεν αποκλείουν να είναι μεγαλύτερος ο αριθμός.

Ποιος θα τους ελέγξει; Ο Μουζάλας που έχει χάσει τη μπάλα; Ή μήπως οι υπουργοί

της κυβέρνησης που ξημεροβραδιάζονται στα social media;

Τα πράγματα είναι χειρότερα καθώς οι φήμες λένε ότι η συμφωνία με τους Τούρκους ενδεχομένως να σπάσει αφού και η υπόθεση της βίζας πάει πίσω και σίγουρα δεν πρόκειται να δεχθούν οι Γερμανοί ελεύθερη είσοδο στην Ευρώπη, όσο έχουν εκλογές.

Αν ο Ερντογάν θελήσει να πιέσει έτι περαιτέρω θα ανοίξει ξανά τα σύνορα και από 80 – 100 που μπαίνουν σήμερα θα φτάσουμε πάλι στις χιλιάδες.

Έχει κάνει πρόβλεψη η κυβέρνηση για το ενδεχόμενο αυτό; Όχι βέβαια. Χιλιάδες οικογένειες μένουν κάτω από άθλιες συνθήκες και το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι πώς θα στείλει σχολείο τα παιδιά τους. Μα πώς θα πάνε να μάθουν γράμματα κύριε Φίλη τα παιδάκια όταν όλη μέρα κυκλοφορούν νηστικά και μέσα στις λάσπες; Έχετε πάει ποτέ στα hot spots να δείτε τι συμβαίνει;

Έχει πάρει χαμπάρι η κυβέρνηση το πάρτι που έχει στηθεί με τα κοινοτικά κονδύλια; Πώς είναι δυνατόν στη Νορβηγία το κόστος για κάθε πρόσφυγα να είναι 12.000 ευρώ και στην Ελλάδα 15.000 ευρώ; Μήπως κάποιοι τρώνε με χρυσά κουτάλια;

Και οι αιχμές που άφησε ο Βουδούρης μήπως θα πρέπει να ελεγχθούν; Εντάξει, ο Μουζάλας είναι καλός, ικανός, τίμιος και ό,τι άλλο θέλετε. Μήπως όμως είναι ανεπαρκής για τη συγκεκριμένη θέση;

Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή με το μεταναστευτικό και καλό θα είναι να το δει η κυβέρνηση προτού να είναι αργά. Να εκπονήσει ένα εθνικό σχέδιο, να πιέσει στην Ευρώπη αντί να κάνει... club med με τον Ολάντ και τον Γιούνκερ, να βρει λύσεις για να αντιμετωπίσει την πραγματική ανθρωπιστική κρίση. Όχι μόνο των προσφύγων αλλά και των Ελλήνων που έρχονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα.

Οι προχειρότητες, η ιδεοληψία και η κακώς εννοούμενη ευαισθησία της αριστεράς δεν μπορούν να γίνουν παράγοντες καταστροφής της χώρας επειδή το θέλει ο Τσίπρας και η παρέα του.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα