Το Tea Party επιστρέφει δυναμικά

07:30 6/1/2013 - Πηγή: Antinews

Μέχρι πολύ πρόσφατα, στην Ουάσιγκτον θεωρούσαν ότι το Κόμμα του Τσαγιού ήταν σε πτώση. Ηγέτες του κινήματος όπως ο Allen West και ο Joe Walsh δεν είχαν επανεκλεγεί και άλλοι σαν τον Jim DeMint αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την πολιτική. Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων John Boehner είχε αφαιρέσει κάποιες ηγετικές θέσεις μελών του Tea Party από το Κογκρέσο, θέλοντας

να δείξει ότι το GOP δεν καθοδηγείται πλέον από την υπερ- συντηρητική ουρά του. Οι μεγάλες ομάδες που χρηματοδοτούσαν το κόμμα διαλύθηκαν μετά τις εκλογές.
Ο πρόεδρος Ομπάμα ευχαρίστησε τον Boehner όταν πέρασε η φορολογική νομοθεσία της Γερουσίας για το δημοσιονομικό γκρεμό.

Μετά το θρίλερ της Δευτέρας όμως, όταν 85 Ρεπουμπλικάνοι ψήφισαν τη συμφωνία, το Tea Party τρίβει τα χέρια του. «Καθήκον μας είναι να εμπνεύσουμε και να παρακινήσουμε τους ανθρώπους να στραφούν εναντίον αυτών των Ρεπουμπλικάνων» δηλώνει ο Dustin Stockton, που συντονίζει την στρατηγική του κόμματος σε Τέξας και Νεβάδα. Για τους οπαδούς του Tea Party και τους συντηρητικούς Ρεπουμπλικάνους, το Κογκρέσο είχε μια τελευταία ευκαιρία να θέσει υπό έλεγχο τις ομοσπονδιακές δαπάνες. Αντ’ αυτού ψήφισε την αύξηση των δαπανών κατά τρεις φορές και τη μη αύξηση των φόρων. Κάτι που διπλασίασε τα μέλη στην πρώτη συγκέντρωση των οπαδών του κόμματος μετά την ψηφοφορία.

Οι επικεφαλής του λένε ότι μια άμεση πρόκληση είναι να συγκροτήσουν το Tea Party που είχε φτάσει στο αποκορύφωμά του το 2010 – ένα δύσκολο έργο για ένα κόμμα που υπερηφανεύεται για τη μη-ιεραρχική υποδομή του. Στα μηνύματά τους, ορισμένοι αναζητούν άλλους τρόπους για να παραμείνουν ενεργοί, όπως το να μην πληρώσουν φόρο εισοδήματος ή να σχηματίσουν επιτέλους ένα τρίτο κόμμα ως αντίβαρο στο GOP.

«Αυτό που ακούμε από τους ακτιβιστές είναι μια απίστευτη αίσθηση απογοήτευσης», δηλώνει ο Stockton. «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να οδηγήσουμε τους ανθρώπους από μια πιο ριζοσπαστική πορεία δράσης σε πιο παραγωγικά πεδία. Και το 2014 θα είναι η πρώτη ευκαιρία μας». Ο Chad Connelly, πρόεδρος του GOP της Νότιας Καρολίνας, μιας πολιτείας που οι ρεπουμπλικάνοι αντιπρόσωποι του Κογκρέσου ψήφισαν κατά του νομοσχεδίου, σχολιάζει ότι ένα νέο κύμα εκλογών πλησιάζει και τίποτα δεν θα τους εμποδίσει. «Αν νομίζετε ότι το 2010 ήταν η χρονιά του Tea Party στο Κογκρέσο, απλά περιμένετε μέχρι το 2014. Θα δείτε ανθρώπους ακόμα πιο θυμωμένος να παίρνουν τα όπλα. Δεν νομίζω ότι έχουμε δει τίποτα ακόμα» λέει.

http://www.thedailybeast.com/articles/2013/01/03/anger-over-fiscal-cliff-deal-fires-up-tea-party.html

Keywords
Τυχαία Θέματα