Τι Τσίπρας, τι ΓΑΠ

15:58 9/6/2016 - Πηγή: Antinews

Πλέον για να καταλάβει κανείς τι θέλει και που το πάει ο Τσίπρας αρκεί μόνο να ξέρει και να έχει μελετήσει πως πολιτεύτηκε ο ΓΑΠ. Και αυτό ισχύει για όλα τα ζητήματα. Όχι μόνο της οικονομίας και του μνημονίου. Ισχύει και για την αναθεώρηση του συντάγματος.

Δημοψήφισμα

για το δεύτερο μνημόνιο ήθελε ο ΓΑΠ, δημοψήφισμα για το τρίτο μνημόνιο έκανε ο Τσίπρας. Δημοψήφισμα για τις αλλαγές του συντάγματος είχε αφήσει να φανεί ότι σκεφτόταν πριν από πέντε χρόνια ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, το ίδιο ακριβώς δημοψήφισμα προσπάθησε να προωθήσει και το Μαξίμου.

Πιο συγκεκριμένα στις 16 Ιουνίου του 2011 ο ΓΑΠ είχε μιλήσει από το βήμα της βουλής για δημοψήφισμα το φθινόπωρο του ίδιου εκείνου χρόνου προκειμένου να προχωρήσουν οι μεγάλες αλλαγές που θέλει ο τόπος όπως είχε πει! Πέραν των χρονικών αυτών συμπτώσεων (Ιούνιος κλπ) έχει ενδιαφέρον ότι Τσίπρας και ΓΑΠ συνδέονται μέσω των δημοψηφισμάτων, με τη διαφορά ότι ο πρώτος τα πραγματοποιεί και ακυρώνει τα αποτελέσματά τους στη συνέχεια ενώ ο δεύτερος δεν πρόλαβε ποτέ να τα κάνει πράξη.

Βέβαια έχουν και μια ακόμα διαφορά. Ο Τσίπρας έκανε εκλογές για να νομιμοποιήσει την κωλοτούμπα του και κυρίως είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του κόμματός του, σε αντίθεση με τον ΓΑΠ που ήταν έρμαιο των εσωτερικών του ισορροπιών και γι’ αυτό μπήκε στο περιθώριο από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ μετά από δύο χρόνια πρωθυπουργίας.

Όπως φαίνεται οι πολλοί ΠΑΣΟΚοι που έχουν μετακομίσει στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν μελετήσει για τα καλά την εμπειρία τους και έχουν προσφέρει το know how στον Τσίπρα.

Καλό βέβαια θα ήταν να του διαβάζουν και το Σύνταγμα καμιά φορά, για να μην προβαίνουν σε αντισυνταγματικές γκάφες, όπως αυτή με το δημοψήφισμα, όπου του έβγαλε κόκκινη κάρτα μέχρι και ο γείτονάς του που τον έχει στηρίξει σε όλες τις κωλοτούμπες του...

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα